Filmtips

Fyra begravningar noll bröllop

Hej Fredag!

Har ni sett filmen om Tina Turners liv baserad på hennes självbiografi?

Det har jag nu två gånger senast i fredags och då kom jag på att jag missat hennes 80-årsdag.

Jag har lyssnat sönder hennes låtar och beskådade rockdrottningen i Globen på 90-talet.

Storslagen Comeback

Denna kvinna är känd för den mest fantastiska comebacken inom rockmusikens historia.

Vilken comeback kanske några av er undrar.

Jo hur Turner efter skilsmässan från Ike Turner där hon blev både fysiskt och psykiskt misshandlad av sin make. Hur hon till slut lyckades fly och luspank starta om sin karriär på egen hand och bli större än någonsin.

Tina Turner föddes som Anna Mae Bullock 26 November 1939 i det lilla samhället  Nutbush, Tennesse.

Hon var en sångbegåvning och fick som 21-åring hoppa in för en sjuk sångare i Ike Turner och hans band.

Låten ” A fool in Love” nådde framgång och de gifte sig och turnerade, fick barn men Ikes narkotikamissbruk ledde till ett allt mer oberäkneligt och fysiskt kränkande beteende inför öppna ridåer så 1978 begärde Tina skilsmässa efter att blivit grovt misshandlad under många år.

Hon fick arbeta hårt med att släppa nya album och turnera intensivt då hon inte hade några pengar. Nu kommer vi till comebacken och det var i Maj månad 1984 då släpptes singeln “Whats Love Got To Do With It.

Den nådde 1:a plats på Billboard Top 100 och blev en enorm succé. Hon sålde miljontals av sitt album Private Danceroch utmärkelserna haglade över henne.

Sedan blev hon filmstjärna tillsammans med Mel Gibson i Mad Max Bortom Thunderdome och sjöng ledmotivet “We don´t Need Another Hero”

Tina Turner är en av de mest genom tiderna med miljontals sålda biljetter och nästan 200 miljoner sålda album och jag vill hylla denna enastående kvinna som följt mig genom min tonårstid ut till vuxenvärlden.

 

Fyra begravningar noll bröllop

31 januari 2019 sprang jag längs med Stadsgårdshamnen med min knappt till hälften fyllda Longchamp väska.

Jag hann faktiskt  bli orolig att jag på riktigt  skulle missa båten och kom ombord på Birka Cruises sist och missade fotograferingen.

Båten som förvandlades till nattklubben ”Alexandrasför en kväll och en natt och plötsligt uppe i den lilla baren hör jag i mitt vänstra öra:

Vi har utsett dig till den mest eleganta och välklädda kvinnan på båten i kväll”
Han var ett riktigt charmtroll och jag erkänner han lyckades charma mig bortom all vett.

Fyra begravningar noll bröllop

Jag kan sammanfatta året med den man jag träffade ombord med ett år med 4 begravningar och noll bröllop.

Fyra begravningar noll bröllop

Jag vann en vadslagning med denna selfie då jag åkte ut på de sju haven. Min väns enda krav var en selfie från cigarrloungen, vilket jag lyckades med bravur. Själv fick han sitta hemma i fattigdom och elände och smutta på en cognac.

 

Följer corona och enligt WHO är det globalt nödläge därför är det skönt att hålla sig hemma nu. Min dotter tackade nej till sportlovsresa då hon skall passa en hund och tjäna egna pengar.

 

Nu säger jag hej till en fantastisk helg som för mig rymmer både mycket arbete och träffa vänner.

Och äntligen skall jag bli fin i håret igen då jag har tid till min vän Roger Morgan så jag längtat.

 

Kram Hannah

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *