Livet

Jag har åkt ubåt

Hej Torsdag,

Hoppas ni mår bra!

Haft en underbar ledig dag i veckan som jag tillbringade på Millesgården tillsammans med min dotter L och mammi. Min dotter E har varit här tidigare med mig och hon är nu på Mallis med sin pojkvän.

Millesgården är aktuella med sin utställning Reclaiming Beauty.

Tidigare i år fick vi veta att HKH Prinsessan Madeleine med glädje och stolthet tackat ja till att bli beskyddare av museet med antiksamling, konstnärshem och skulpturpark på Lidingö utanför Stockholm.

Jag har besökt Millesgården många gånger under min levnad för jag tycker detta är en oas och en skänk från ovan till oss.

Ja paret Carl & Olga Milles fick inga barn och skänkte deras ägor till oss i Sverige 1936.  De bodde sedan mycket i USA. När de var hemma i Stockholm på somrarna bodde de ofta i ” Annes hus” som vi besökte idag. Det rosa envåningshuset som stod klart 1951  är ritat av Carl Milles bror arkitekten Evert. Det var i “Annes hus” som  Carl somnade in den 19 september 1955.

Husets inredning gjordes av formgivarna Estrid Ericson och Josef Frank.

Jag fullkomligen älskar alla skulpturer och annat så kanske kommer köpa årskort på Millesgården.

Jag har åkt ubåt

Har drömt mardrömmar sedan ubåts katastrofen. Alla vet vad jag talar om och det är fel av mig att kalla det katastrof då endast 5 personer dog. Jag är arg att miljardären från Pakistan som övertalade sin son att följa med. Stackars sonens mamma.

Jag har åkt ubåt på Aruba men endast ner till 40 meter och jag var icke rädd.

Estonia som jag var på bara några månader innan den 28 september 1994 förliste. Jag var med min älskade syster Marika och vi träffade bland andra Johan från Lidingö och vad vi dansade. Det gungade mycket men vi var inte rädda.

Estonia ligger på 80 meters djup på Östersjöns botten.

Problemet är att Titanic ligger på 3800 meters djup. Det tog 73 år att hitta skeppet och det var 1985.

 

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/hannah-hjartar-liberty-champagne/

Åh sänder så mycket kärlek från Hannah Gerner och tack för ni läser mig, lämna gärna en kommentar!

Jag har åkt ubåt Jag har åkt ubåt Jag har åkt ubåt

2 reaktioner på ”Jag har åkt ubåt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *