Filmtips

Rekonstruktion Utöya

Jag var på mitt älskade landställe i skärgården Hummelmora med mina barn och min familj och minns precis när min storebror Magnus utbrister:

Det händer saker på en ö i Norge!

Alla minns exakt vad vi var, vad vi gjorde, vad våra känslor var vid alla traumatiska situationer som sedan skrivs in i historieböckerna.

 

Rekonstruktion Utöya

I måndags fick jag delta på en förhandsvisning av filmen Rekonstruktion Utöya som har premiär nu på fredag 19 oktober. Vi får följa Mohammed, Rakel, Torje och Jenny som kom undan med livet i behåll. Deras rekonstruktioner av vad som hände just dem under den fasansfulla massakern.

Jag fick en kort pratstund med regissören Carl Javer efter filmen. Jag sa att jag tyckte det var skönt att slippa se terroristen i huvudrollen. Se Utöya ur de överlevandes perspektiv och deras minnen. Att överleva efter ett trauma och leva vidare.

Mer filmtips

 

Sju år efter händelsen kom inte bara en film utan tre stycken. Jag passade på att se de andra två.

Utöya 22 juli tyckte jag väldigt mycket om då vi slipper se Breivik. Utan här kommer vi de kloka ungdomarna nära och bror-syster är i centrum då 18-åriga Kaja letar efter sin syster. En mardröm som visar sig är på riktigt. Jag har ofta frågat mig själv hur jag skulle reagera i en katastrof, ge upp eller kämpa. Jag vet inte svaret men tror kämpa.

Thrillern 22 july där Breivik har huvudrollen var jag nära att stänga av, men tvingade mig att se.

Serafims Fastigheters Investerarlunch

Idag besökte jag Serafims Fastigheters Investerarlunch för att lyssna på Sophia Granswed Baat berätta om bostadspolitik. Hon berättar om det politiska läget just nu.

Nästa vecka skall jag besöka en vän som kommit in i riksdagen och ni kommer få följa med mig.

Hur lång tid kommer det att ta att bilda regering i Sverige?  I Europa är det inte ovanligt att det kan ta ett halvår.

 

kram Hannah

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *