Filmtips

Sexflotten

hej

Hoppas er måndag varit till belåtenhet. Min måndag har verkligen varit topp. Jag träffade min ”åtrå” idag och är såld men det är förbjuden kärlek. Är dessutom inte klar så det mynnar ut till ännu en intressant och fin manlig vän. Jag är så tacksam för mina manliga vänner. Min åtrå brinner men jag kanske är redo om 2 år.

Jag hade äran att bli inbjuden till filmpremiär i kväll genom eventbyrån Wonderland. Tycker om att skriva filmrecensioner och här kommer min om filmen jag såg ikväll.

Filmrecension av filmen Sexflotten

När jag var 2 år gammal det vill säga sommaren 1973 skedde ett av världshistoriens märkligaste vetenskapsexperiment. Sex kvinnor och fem män sattes på en flotte för att krossa Atlanten från Kanarieöarna till Yucatanhalvön.  Närmare bestämt Cozumel. Jag själv klev iland på ön för snart ett år sedan. i filmen blev de bogserade i hamn på grund av att orkanen Brenda hamnade i deras väg.

En livsfarlig resa som skulle ta tre månader att genomföra. Syftet var att studera relationer, konflikter, våld och sexualitet. Det vill säga mänskliga beteenden. Det mynnade ut så att under tiden kom tidningsrubriker och allt döptes om till ”sexflotten” .

Projektledaren antropologen Santiago Genove’s hade inte bara sett till att välja ut sina kandidater för deras bildning utan att de även ägde sexuell dragningskraft. Sex äger makt.

Den enda sjökunniga ombord på Acali var Maria Björnstam som är Sveriges första kvinnliga sjökapten. Hon räddade livet mer än en gång för alla deltagarna.

Hon kom i sällskap till premiären med regissören ikväll.

Deltagarna eller försökskaninerna återförenas 43 år sedan på en kopia till flotten. Nu finns inte alla längre i livet och Santiago avled 2013.

Jag tyckte mycket om filmen. Det blev ett minne för livet för alla deltagarna och kom ihåg att livet är alldeles för kort för att inte leva. Säg hellre ja och utforska era liv.

Marcus Lindeen heter regissören knep i mars festivalens huvudpris på CPH:DOX-festivalen för denna film ”The raft” eller ”Flotten”.

Min konklusion av detta antropologiska experimentet är att vår sexualitet styr mycket i våra liv. Vi är mer lika än olika men vissa av oss styrs mer av sexualiteten.

Sleep tight kram Hannah

Sexflotten

Sexflotten

 

 

Sexflotten

En reaktion på ”Sexflotten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *