Filmtips

Utvandrarna och December dagar

Hej,

Hoppas ni mår bra och haft en fin jul och god fortsättning.

Har haft en underbara lediga dagar innan julen med min kära mor och dotter L dessutom med många vänner. MIn pappa fick vara på Stockholms Sjukhem.

Bakade enligt tradition saffransbröd med vit choklad tillsammans med min dotter. Under lördagen besökte jag och min mor NK kaffe & Te handel och köpte te av min dotter som arbetar där.

Vi tog en sen lunch på Ciccios där ingen mindre än Julia Cubo sjöng till publikens förtjusning. Det blev en skön ledig dag med mina vänner. Sen skickade jag hem dem då jag hade min dotter hemma. De drog till min mamma och hade en härlig kväll såsom jag.

Måndagen den 20 december startade tidigt eftersom det var galapremiär av julens film “Utvandrarna”. Jag äger såklart ett covidpass och äntrade ensam Rigoletto modig som jag är.

Njöt av filmen och jag har läst alla böcker av Vilhelm Moberg. Jag tillbringade ett år av mitt liv i Minnesota som väldigt ung och träffade människor som talade gammelsvenska som jag firade midsommar med.

På biblioteket i St Paul fanns alla verk av Moberg som jag slukade. Även besökt Ellis Island som under slutet av 1800-talet och i början 1900-talet var ankomstplatsen för de många immigranter som kom till USA.

Utvandrarna och December dagar

Jag tycker mycket om filmen som hade världspremiär på juldagen då den nerkorkad till 2 timmar och 28 minuter. Lagt märke till att många filmer numera är 2,5 timme.

Jag har sett Jan Troells episka filmatisering av Mobergs romansvit från från året då jag kom till världen 1971.

Efter förhandspremiärien tog abonnerade bussar oss till Grand Hotell där jag mellan tuggorna av goda godbitar och bubbel träffa många.

Gustaf Skarsgård och hans vackra fästmö med kvällens vackraste klänning. Jag har tidigare träffat hans föräldrar.

Fick en pratstund med filmens regissör Erik Poppe med underbar positiv energi och hans döttrar.

Nu ser jag fram emot filmen Spencer som har premiär i början av Januari återkommer med recension.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/att-bli-lamnad-bitter/

Gott nytt kram Hannah

Utvandrarna och December dagar

Utvandrarna och December dagar Utvandrarna och December dagar Utvandrarna och December dagar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *