Event

Hannah goes Royal Ascot

Hej, hoppas ni mår bra det gör jag.

Jag har varit i London och var på Royal Ascot något jag velat ganska länge. Nu fick jag det ganska serverat då en vän hade fixat biljetter så jag bara betalade biljetten.

Royal Ascot är en berömd brittisk hästkapplöppning som finns att avnjuta varje år i Ascot. Ascot som ligger i Berkshire utanför London.

Evenemanget som har anor från 1711 är väldigt känt för extravaganta hattar, eleganta klädsel och högklassiga tävlingar.

Royal Ascot lockar både kungligheter, kändisar och andra. Drottning Elisabeth II var en regelbunden besökare och det var hon som införde att damer skulle bära huvudbonad.

Evenemanget är alltid i juni och varar i 5 dagar jag var där 2 dagar. Ena dagen med väninnan jag åkte med, andra dagen med Mr R en sann gentleman.

Den kungliga processionen var en av höjdpunkterna. Då kom det 4 ekipage med ståtliga hästar och vagnar med kungen och drottningen och många andra. Flera som tillhör familjen Windsor och många andra fina gäster.

Hannah goes Royal Ascot

På självaste midsommarafton bokade jag biljetter till Abba Voyage som är en virtuellt konsert som invigdes i maj 2022 då var vårt kungapar närvarande. Och såklart de riktiga medlemmarna av ABBA. Dessutom blev ABBA 50 år efter Waterloo-succén förärade med den kungliga Vasaorden.

Det var totalt foto och filmförbud men jag vill se den igen, så bra var den! Jag fick tårar i mina ögon och även min vän C.

Sedan besökte jag återigen Camden där Amy Winehouse levde och gjorde starkt avtryck i. Hennes staty på Camden Market fick jag ånyo se.

Slutligen vill jag berätta att det var underbart att vara en prinsessa bara för några dagar då jag träffade en vän som verkligen är en sann gentleman. Jag träffade honom första gången i Stockholm och nu i London bara fina minnen.

 

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/hemma-hos-astrid-lindgren/

 

Kram Hannah

 

Hannah goes Royal Ascot

Hannah goes Royal Ascot

Hannah goes Royal Ascot Hannah goes Royal Ascot

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *