EventVetenskap

Våga tala om hälsa

Hej Torsdag,

Igår hade jag den stora äran att vara med på bokreleasen av Blå kokboken II. Anna Benson som står bakom idén. Hon vill få män att våga tala om hälsa. Och genom sina bokprojekt samlar hon in pengar till cancerforskning. Denna gång igen till Prostatacancerforskningen, 100 kr per bok. Jag och Cristina träffade dessutom trevliga paret Göranzon-Malmsjö.

Våga tala om hälsa

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen i Sverige och utgör här en tredjedel av alla cancerfall hos män. Det är också den vanligaste orsaken till cancerdöd hos svenska män med 2 400 dödsfall årligen. Drygt 5 % av svenska män dör i prostatacancer och hälften är då över 82 år gamla. Börja våga tala om hälsa.

Flickdagen

Idag är det Internationella Flickdagen som initierats av organisationen PLAN International och är en av FN:s internationella dagar och jag har tillbringat min eftermiddag på Riksdagen med GAPF.

Lyssnade på Sara Omar författaren till boken ”Dödstvätterskan” om kvinnoförtryck under islam. Boken fick följa med mig hem signerad.

Flickor är den grupp som har minst makt och inflytande i världen. Vidare vilka signaler skickar vi i Sverige till flickor att vi har skilda badtider. Jo att vi lyssnar mer på deras föräldrar. Det måste vi alla ta ansvar och ändra på.

Slutligen nu måste jag svida om till min Tyrolerklänning och gå till en oktoberfest.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/granssattning-mot-man/

Trevlig kväll kram Hannah

Våga tala om hälsa

Våga tala om hälsa

Våga tala om hälsa

Våga tala om hälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *