Personligt

Tillit är grunden för kärlek

Hej lördag,

Jag är tacksam över min magkänsla och tillit. Många människor söker sig till mig för råd, kloka ord och även för att låna pengar. Jag är alltid restriktiv att låna ut pengar för jag har tillitsbrist och vägrar bli lurad.

Men jag vill hjälpa mina vänner när de är i nöd. Sagt och gjort jag har lånat ut små belopp till en vän jag känt i flera år. Det första lånet fick jag tillbaka. Nästa lån fick jag inte på vår bestämda dag och min vän var borta på sociala medier. Det handlade inte bara om pengarna utan om min tillit. Det gnagde i mig. Människor sa:

” Du kommer inte få tillbaka dina pengar”

 

Tillit är grunden för kärlek

Ett viktigt grundbegrepp för mig. Vem ska man lita på ? Jag tror på ärlighet och är ärlig.

Att uppleva tillit betyder att världen blir mera förutsägbar vilket reducerar osäkerhet och därmed minskar upplevelsen av stress. Den psykologiska kärnan i tillit är att människor och ting är pålitliga. Därmed är också sagt att tillit inte bara är ett psykologiskt fenomen utan också ett samhällsfenomen.

Magkänsla

Om du känner att det är något som inte stämmer men din magkänsla säger till dig att något lurar i vassen. Jag blir alltid på min vakt när någon är för mycket inställsam till mig. Det hände nu i höstas. Det var något som inte stämde och det fick jag veta med besked.

Relationer

En person som är för positiv till dig och skickar många sms med kärvänliga e-mojs spelar ofta ett spel. Det handlar inte om kärlek utan om någonting annat personen vill ha.

 

Slutet gott jag fick idag tillbaka lånet plus ränta. Jag är så tacksam för jag har varit tillitsskadad men inte längre.

Sist men inte minst i dag har jag satt upp mina adventsljusstakar och myser nu hemma.

 

Ha en fortsatt trevlig helg och trevlig första advent.

Tillit är grunden för kärlek

Kram Hannah

 

 

2 reaktioner på ”Tillit är grunden för kärlek

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *