Vetenskap

Sommar 2018 Agda 120 år

Hej

När barnen var små läste jag i tidningen att millennium barnen kommer kunna leva tills de  blir 100 år. Antalet hundraåringar har mer än fördubblats i Sverige från år 2000 fram till idag.

Träffade för några veckor sedan en framtidsforskare som sa:

“Agda kommer leva tills hon är 120 år”.

Fransyskan Jeanne Calment är den äldsta människan i världshistorien och blev 122 år och hon dog 1997.

Vissa säger att om du lever på 1500 kalorier om dagen kan du förlänga ditt liv med 10-15 år. Den forskning som gjorts på hundraåringar visar att de är måttliga med alkohol och fet mat. samtidigt att de motionerar regelbundet och såklart inte röker.

Kommer det finnas ett piller som “lurar” kroppen så den tror att man bara har ätit 1500 kalorier eller va tror ni?

Sommar 2018 Agda 120 år

Så underbart väder vi har.Vill njuta av solen så mycket det bara går. I måndags kväll besökte jag Ångbåtsbryggan som är en riktig pärla och jag fick smaka på de godaste rökta räkorna någonsin. Älskar se vattnet och känna vinden som tar tag om mitt hår.

Försöker planera min sommar men det går sådär. Jag kommer ju vara på Almedalsveckan och direkt efter åker jag till Grekland med mina döttrar och vänner men efter det tar det stopp. Ville boka in fler äventyr med min sextonåring då min fjortonåring kommer vara 3 veckor på konfirmationsläger men gick inte som planerat.

Hon vill inte åka med mig fast jag erbjöd Ibiza. Lyxproblem.

Vill även tillbringa lite tid i underbara Stockholm.

Ha en ljuvlig Kristi Himmelsfärd. Hade hoppats komma ut i världen men var för sent ute att boka flygbiljetter så nu blir jag  hemma i byn Stockholm. Det kommer bli bra.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/champagnelover/

Kram Hannah

Sommar 2018 Agda 120 år

2 reaktioner på ”Sommar 2018 Agda 120 år

  1. Det är ju underbart väder hemma så man måste ju faktiskt inte åka nånstans alls! ?☉??? Om det inte är äventyr och sightseeing man är ute efter förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *