Champagne

Champagnelover

Hoppas er helg varit bra och den bara fortsätter, glad Valborg på er!

I fredags var jag bjuden till min vän D på en liten champagneprovning. Jag bad honom att berätta hur det kom sig att han gillar champagne så mycket. Det började med att hans största intresse som liten var amerikanska bilar precis som min pappa och limousinen var favoriten. I dessa lyxbilar hittade han tomma MOET flaskor som han samlade på.

I 25 års ålder läste han allt som gick och läsa om champagne. Och såklart Richard Juhlins alla böcker. Jag är med på ett foto i hans senaste bok Champagne Hiking när jag och andra champagneintresserade hade klätt oss i vitt. Vi hade tagit med picknickkorg och såklart champagne till Gärdet på Sveriges nationaldag i fjol.

Champagnelover

Jag bjöd med D till Spritmuséets utställning om Champagne som pågår fram till 30 oktober. Aldrig tidigare har så många druckit så mycket champagne som idag. Trenden är global , men uppseendeväckande nog är Sverige den tionde största marknaden för Champagne i världen.

D favoritchampagner är Salon från 1997 och KRUG från år 2000.

Jag gillar Diebolt-Vallois och observerade att champagnen man tog fram till vår konungs 70 årsdag och till prinsparets bröllop är från det champagnehuset.

Sist men inte minst på vår kronprinsessas 40 årsdag satt jag, min dotter Livia och D och några andra vänner och drack champagne inne på Hovstallet. Dit vår älskade kronprinsessa kom in med sin familj från sin färd med häst och vagn för att ta emot folkets hyllningar.

Vill nu hälsa alla glad Valborg och grattis till vår konung som firar sin 72:a födelsedag.

Sist men inte minst bloggtips  https://hannahgerner.se/hemligheten-bakom-lycka/ ‎

 

 

Kram Hannah

Champagnelover

Champagnelover

 

Champagnelover

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *