Personligt

Musiken ger mig minnen

Hej kära måndag,

Jag kan nästan se hela mitt liv genom sångtexter för genom dem ser jag tydligt mina få men kära kärleksrelationer.

Det finns en stark koppling till mina passioner i livet och till musiktexter. Gud jag kan knarka låtar, sönderspela dem och jogga till dem så efter det orkar jag inte lyssna till dem mer. Men vilken sprakande energi musiken är i mitt liv som när jag sprang in i målfållan i både på Stockholms Olympiska Stadium som in i Central Park.

Jag är såklart en känslomänniska men samtidigt väldigt kontrollerad.

Jag lyssnar till poesin i texterna till mina favoriter. Vilka texter och hur musiken ger oss så gott och ibland mycket kärlek men även död. De flesta texter handlar om vår tids kärlek och död, livets kompotenter men jag vill tillägna födelsen.

Jag njuter just nu till Fred Åkerström och hans “Jag ger dig din morgon“. Orden och poesin omfamnar mig och jag känner lycka.

Ta Ted Gärdestad han är ett geni som jag lyssnar mycket mer än gärna till och tröttnar aldrig.

Jag har tidigare varit på seminarium på kungliga biblioteket och lyssnat på Strömstedt som hyllar herr Lundell men vill bryta trenden. Kommer hylla Eva Dahlgren som vår tids rock kvinna.

Lyssna på texten i sommarbarn. “Är ett sommarbarn i stan. Och här stannar sommar`n kvar. Här är krig och här är fred. Här är allting upp och ner”. Ja så är livet.

Musiken ger mig minnen

Jag växte upp till kriget mellan mammas kärlek till Beatles och pappas längtan till Rolling Stones.

Vidare blev jag retad i skolan där de sa jag var Mick Jaggers dotter. Jag blev faktiskt bara smickrad för jag visste att fotomodellerna borta i Paris hade stora läppar.

Sedan kom Nationalteatern in och dessutom Bryan Ferry sist men inte minst Supertramp i en salig mix med massa annan fantastisk musik som jag fortfarande låter strömma in i mitt innersta.

Minns exakt vad jag gjorde när John Lennon blev brutalt mördad och vi i familjen i Åkersberga lyssnade om och om igen till hans sista platta ” Double Fantasy” som han gjorde tillsammans med sin hustru Yoko Ono. Den är inte sönderspelad än.

Vad är det för typ av känslor som väcks av musik. Musik kan väcka allt från väldigt enkla, primitiva responser till komplexa bedömningar på hög nivå. Det är allt ifrån basemotioner som glädje, ilska och sorg till mer komplexa känslor såsom nostalgi till exempel.

Musiken gör oss känslomässiga

Våra upplevelser av musik berättar en historia om vilka vi är som människor både som barn och som vuxen. På ett individuellt plan speglar
musikupplevelserna våra erfarenheter, minnen och personlighetsegenskaper.

Människan har alltid blivit känslomässigt påverkad av musik. Och vad vi känner påverkar hur vi tänker och vad vi tänker påverkar hur vi känner. Nu lyssnar jag på Lisa Nilsson jag hoppas på att få träffa henne denna starka kvinna som gick sin egen väg.

Slutligen så har jag lyssnat mycket på Kim Wilde, Tina Turner och sen Madonna som väldigt ung kvinna. Musiken ger mig minnen. Detta är min kärlekshyllning till min barndom, älskar er min kärnfamilj.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/inredning-med-snyggaste-stilen/

 

Kram Hannah

Musiken ger mig minnen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *