ChampagneEvent

Mad Men

Hej sköna Söndag

Champagnemässa

Jag besökte Spritmuseum där de bjöd in till champagnemässa. Det var flera representanter från spännande champagnehus. Just nu är Legras och Haas en favorit. Därför beställde jag en låda ifrån dem. Grand Cru 2011 med 100% chardonnay. En fågel viskade i mitt öra att just den finns på Frantzén att njuta av.

Riktigt bra event och därför att  har det varit utsålt sedan länge. Jag har besökt Spritmuseet en gång tidigare då de hade den populära utställningen om just champagne. Aldrig tidigare har så många druckit så mycket champagne som idag. Trenden är global, men uppseendeväckande nog är Sverige ett av de länder i världen där ökningen gått snabbast. Sedan några år är lilla Sverige den tionde största marknaden för champagne i världen.

Ända sedan 1980-talet har intresset för drycken ökat lavinartat. Då som nu symboliserar champagne så mycket mer än det som finns i flaskan. Få drycker är så mytomspunna och laddade med föreställningar om lyx och flärd som champagne. Hur det kommer sig får du veta i utställningen, liksom vad det faktiskt är som gör det mousserade vinet från regionen Champagne i Frankrike så unikt.

Mad Men

Jag är ute på Ingarö och njuter av vackra naturen, konsten och litteraturen. Inredningen får mig att tänka på filmen Mad Men. Började min söndag med en löprunda. Älskar kontrasterna i livet och har precis kommit hem från en långpromenad. Så krispigt, soligt och livsbejakande.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/barfota-pa-maldiverna/

Kram Hannah

 

Mad Men

Mad Men

Mad Men

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *