BarnmorskaPolitik

Så tacksam att vara Barnmorska

Hej,

Nationaldagen är över och har sett så många svenska flaggor och känner glädje. Jag reser mycket och säger dessutom alltid med stolthet att jag är svenska.

Älskar ju historia och politik och vet vad vi byggt upp under åren. Är medveten om socialdemokratin och fackets arbete men lämnade personligen både fack och landsting för många år. Nya vindar råder och folkhemmet råder inte längre och vet tillika vilket parti som kommer nå nya arenor.

Jag har i många år förtäljt att vår båt kommer sjunka om för många kliver ombord.

Flyktingvågen 2015

Tog ett uppdrag som barnmorska ute i Nynäshamn  sommar/höst 2015 på deras barnmorskemottagning.Trivdes som fisken i vattnet så annorlunda mot innerstaden. Vi tog emot tror runt 75 flyktingar den hösten.

En morgon kom en kvinna upp akut på mottagningen och var orolig över barnet hon hade i magen. Minns hon var gravid i v 25+2. Som barnmorska använder vi ofta kroppsspråk. Jag förstod henne och lade henne på britsen och lyssnade till hennes bebis hjärtljud ja jag fann dem. Vi lyssnade tillsammans och kramade varandra och glädjetårar i mitt öga.

Hon berättade för mig att hon var i wrong area när hon satt utanför ICA men en man sa att hon skulle betala 1000 kr för att sitta där. Han misshandlade henne och hon sa hon var gravid.

En annan kvinna kom till mig och berättade till mig via tolk att hon blivit våldtagen och var nu gravid. Hon grät och sa att hon hade 3 barn i sitt hemland.

Så tacksam att vara Barnmorska

Hon var  i Sverige för att arbeta och skickade hem varenda krona till sina barn. Jag fixade och trixade och hjälpte henne till en abort.  Hon grät och tog mina händer och kysste dem. Så tacksam att vara barnmorska.

När jag arbetade i Nynäshamn berättade jag min syn på omvärlden men de tyckte jag var negativ. Dagen efter hände terrorattacken i Paris. Jag har för länge trott på ett tredje världskrig så för mig inget konstig att få foldern i min brevlåda. klokt att uppdatera vårt försvar för ryssen är närmre än du tror.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/jag-gillar-att-arbeta-forebyggande/

Kram Hannah

Så tacksam att vara Barnmorska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *