Sjuksköterska

Från Golvet Svensk Sjukvård

Hej Lördag!

En rapport från sjukvården 2020. Jag sa när jag var liten flicka i Åkersberga:

När jag blir stor skall jag bli antingen lärarinna eller sjuksköterska“.

Från Golvet Svensk Sjukvård

Jag gick ut nian som en medelmåtta och hade en stark dragningskraft till sjukvården. Gymnasiet gick jag Hälso- och sjukvårdslinjen i Danderyd. Det var magiskt att få börja praktiken på Danderyds sjukhus.

 

Fick dispens från Socialstyrelsen som sjuttonåring. För att börja arbeta som undersköterska sommaren 1989 då jag fyllde 18 år i augusti.

Au-pair

Drog sedan till USA ett år för att arbeta som au-pair till en sex veckors gammal flicka vid namn Katie.

Min vistelse där gjorde mig än mer målinriktad så när jag kom hem väldigt smal nästan anorexi. Då jag inte ville komma hem överviktig som många andra gjorde efter en vistelse i Amerika.

Då tog  jag arbete som undersköterska på Hjärtintensiven på Danderyds Sjukhus och trivdes så bra. Så jag tackade nej till en plats på Sjuksköterskehögskolan.

Privat vård

Efter några år kände jag lusten till att utvecklas så jag studerade till sjuksköterska och hamnade sedan på samma avdelning Hjärtintensiven på Danderyd. Men sa sedan upp mig själv för lönen var extremt dålig.
Jag tog mig an den privata vården och fick upp min lön med 50% på ett halvår.

Förlossningen

När min första dotter föddes 2002 var saken klar jag skulle bli barnmorska och det blev jag 2006. Arbetade på förlossningen 6 månader men då min ex man arbetade jämnt och reste mycket valde jag att arbeta på BB Stockholm Family under många år.

Lycklig av att hjälpa andra

Jag har alltid älskat mitt yrke och det ger så mycket att hjälpa andra människor och det bevisar forskningen att vi blir lyckliga av att ge.

Efter min skilsmässa sa jag upp mig för jag skulle bli psykoterapeut, vilket jag blev 2017 men inte legitimerad.
Nu känner jag att jag inte vill studera mer.

Under tre års tid har jag arbetat enbart med telefonrådgivning mestadels hemifrån åt Folksam nåt som många tycker är en dröm.

Jag har rest mycket och startade min blogg och synts ute på massa events som varit roligt för jag verkligen älskar människor.

I och med Covid-19 ökar telefonsamtalen och sms och mejl från många bemanningsföretag som skriker efter mig och jag kände suget igen. En längtan ut på golvet igen ringrostig som jag är.

Rapport Från Golvet i Svensk Sjukvård 2020

I går morse ringde de från ett bemanningsföretag och sa att de behövde mig hela helgen på ett äldreboende söder om söder och jag sa ja. Från Golvet Svensk Sjukvård.

Det var struligt datakrångel, stressade själar men engagerade människor som var villiga arbeta över. Kan inte berätta mer då jag har tystnadsplikt men Covid-19 sprider sig som en löpeld och blev väldigt förvånad att alla ville ta i min hand men tackade nej.

Åkte tunnelbana för det var lite för långt att cykla. Jag blev förvånad att trots en folktom vagn satte sig en man precis bredvid mig men jag flyttade mig då i sl appen stod att vi skulle sitta långt från varandra. Läste att läkarstudenter ger sig ut nu och bemannar sjukhus och att flygvärdinnor kan få en snabbutbildning till sjukvårdspersonal vilket är bra.

Jag är inte rädd men kan inte skriva mer för trots att alla hyllar mig nu på Facebook som en hjältinna kan jag  snabbt övergå till det svarta fåret.

 

 

Ta hand om varandra

 

 

Kram Hannah

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *