Kvinnohälsa

Menskoppen är på uppgång

I samarbete med Peptonic Medical

Hej,

Dagens blogg är en hyllning till er unga kvinnor. Jag tänker extra mycket på er nu under pandemin. Ni med framtidsdrömmar och dessutom ni som är bäst i klassen. I en tid i livet där era vänner är så viktiga så måste ni nu studera hemifrån. Jag funderar dessutom mycket på mänskliga rättigheter för flickor och kvinnor. Att mens är en viktig hälsofråga.

I många länder går inte flickor till skolan medan de har mens. Ofta på för att det inte finns möjlighet att sköta sin hygien i skolan och att tillgången till hygieniska mensskydd är så begränsad i många fattiga länder. I värsta fall hoppar flickor av sin utbildning helt och man kan säga att mensen kan leda flickor till en negativ spiral neråt i fattigdom. Inte bara personligen utan för hela landets ekonomi.

Sedan 1600- talet använder vi bindor men det är såklart en klassfråga så hade man ekonomi fick ett tygstycke bli ett skydd medan de andra fick använda kanske löv. I många fattiga länder får flickor fortfarande använda tyg som mensskydd.

Tidigare har forskare hittat föremål som påminner om den moderna menskoppen men då utanför kroppen.

Sedan senare delen av 1900-talet så har vi tillgång till moderna bindor och tamponger. Den första menskoppen kom senare under denna era men har inte haft så stort genomslag.

Fler och fler har upptäcker nu menskoppen. Trots att den funnits på marknaden så tror jag inte alla har hört talats om den. Det skall vi ändra på nu. Många tar in hållbarhet och miljö i sina liv och ser över vad som finns på marknaden.

Menskoppen är på uppgång

Om du har fått din mens så kan du testa menskoppen. De i mitt nätverk som har menskoppen är nöjda och tycker det är enkelt att använda den.

Innan du använder din menskopp för första gången kan det vara bra att lära dig lite om din kropp. Du kan behöva lite träning med koppen. Se till att du har gott om tid och befinner dig på en plats där du känner dig trygg när du ska använda din kopp för första gången.

Lunettes Menskopp har detaljerade instruktioner. Och på hemsidan finner du massa om din kropp, mens och där du kan köpa din menskopp för menskoppen är på uppgång.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/this-is-our-period/

Kram Hannah

Menskoppen är på uppgång Menskoppen är på uppgång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *