Kvinnohälsa

This is our period

I samarbete med VagiVital

Hej,

Hoppas ni mår ok och håller ut i mörkret. Jag själv håller ut med löpning och mycket stimulerande arbeten. Dessutom åker jag regelbundet hem till min mamma och pappa för att dela dosett då min far blivit sjuk. Vi är nöjda med sjukvården som får känna oss trygga.

Idag ska min blogg handla om mens. Jag blev jätteglad när jag fick min mens då jag fick den relativt sent. Firade när mina döttrar fick den då det tyder på att saker och ting troligtvis fungerar.

Vid födseln finns det ungefär en miljon ägganlag i äggstockarna. Någon gång i puberteten börjar äggen mogna och den första ägglossningen sker. Två veckor efter ägglossningen kommer första mensen.

Man har mens i genomsnitt 450 gånger under en livstid. På grund av hormonsvängningar kan kvinnan bli påverkad känslomässigt av sin mens.

Trots att mens är en naturlig del för nästan hälften av världens befolkning så är menstruation omgiven av skam och tabun. Det finns i vissa länder traditionella regler som menar att mensblod är smutsigt blod.

This is our period

Då hållbarhet och miljö måste vara ledord i många sammanhang vill jag slå ett slag för menskopp.

Lunettes menskopp är en klockformad kopp som ger dig en ekologisk, luktfri mens upp till 12 timmar i sträck. Den är återanvändbar och håller i flera år vilket innebär mer pengar över till annat. Jag tror framtiden inom kvinnlig hygien är menskopp. Sen självklart så minskar ju många preventivmedel mängden blödning vilket är bra då många flickor och kvinnor lider av järnbrist på grund av blödningen utan att veta om det.

Företaget är stolta över att vara en del av den ändrade konversationen kring jämlikhetsfrågan och den långvariga tabun kring mens. Så viktigt att det sker utveckling inom kvinnohälsa som tidigare alltid varit ett icke prioriterat område.

Kram Hannah

This is our period
Bildkälla Lunette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *