Medicin

I en tid som vår

Hej onsdag,

Jag får många samtal i vinden av corona. En väninna berättar att en vän till henne läst om mig i Expressen och frågar om jag kunde ta immunitetstestet. Så att hon kan åka upp till Norrland för att hälsa på sina gamla föräldrar.
Jag sa nej.
Jag sa att kvinnan i fråga icke skall åka upp och hälsa på hennes åldrande föräldrar. Det är inget folkhälsomyndigheten eller jag rekommenderar.
De kan umgås på andra sätt. Min vän som sitter i karantän tog en fika med sin vän via sociala medier i morse.

I en tid som vår

Man får smycka sin ensamhet med god mat mellan arbetspassen. Besöker Östermalmshallen för gäddqueneller och potatis duchesse från Picard för min middag i ensamhet.

I en tid som vår

Fick denna bok nästa bild från min allra bästa manlige vän. Lovar jag ska läsa den men just nu finns icke tid då jag dubbelarbetar. Men till helgen så ska jag läsa hela. Känner mycket väl till Childhood och bär deras smycken sedan många år. Dessutom även mina döttrar bär dem.

Ett av fem barn i Sverige är utsatta för sexuella övergrepp under sin barndom. Det vi vet är att våld och sexuella övergrepp mot barn är nära sammankopplade och att det existerar i alla länder, i alla kulturer och i alla samhällsklasser.

Men det behöver inte vara så. Det går att förebygga. En nollvision om våld mot barn kräver systemförändring. Det behövs bättre kunskap, konkreta lösningar och fler trygga miljöer.

Det behövs också specifika insatser för att nå och stärka de barn som löper allra störst risk för att utsättas för övergrepp, eller som redan har blivit utsatta. Det är vad Childhood brinner för.

I en tid som vår

Jag rekommenderar er som icke äger en temperaturmätare att införskaffa er en sådan. När ni ringer sjukvården vill de veta om ni har feber.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/jag-har-haft-corona/

Stay safe love from Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *