corona

Jag har haft Corona

Hej Måndag,

Jag har fått ett nytt arbete och började idag som sjuksköterska att ta antikroppstestning av omsorgspersonal avseende Covid-19 och fick även själv delta i studien.
Sagt och gjort så jag stack mig själv i fingret och testet visade att jag har haft Corona och har numera immunitet mot det och inte smittsam längre.

Jag har haft Corona

Troligen fick jag smittan när jag den 20 mars började arbeta på ett äldreboende 20 mars där viruset fanns.
Jag insjuknade i feber runt 38,6 grader den 27 mars. Andra symtom var att jag förlorade smak- och luktsinne. Efter det har jag känt en extrem trötthet efter promenader. Jag kom lindrigt undan.

Jag utför tjänsten för i grunden Uppsala Universitet som ansvarar för studien men blivit anställd av Assistansakuten.se.
Vi tar proverna eftersom många kan genomgå covid-19 utan symtom men de kan sprida viruset vidare.

Nu när vi testar personal på äldreboenden och i mitt fall personliga assistenter så gör vi det för att veta när vi uppnår flockimmunitet det vill säga när 50-60% av befolkningen har antikroppar mot viruset. Så kommer flockimmuniteten att slå till och viruset kommer börja ebba ut.

Vill ni se hur testet går till som jag gjorde idag så kan ni titta på dagens Malou efter tio där professorn och överläkaren i infektionssjukdomar vid Uppsala Universitet och Akademiska Sjukhuset Björn Olsen tar provet på Malou von Sivers.

Intiativet med antikroppstestning startades av Hedda Care tillsammans med partnern eHeart i mars för att skapa en skyddsbarriär runt våra äldre och sköra.

Jag har haft Corona

Måste arbeta vidare nu ikväll med min ordinarie tjänst som barnmorska åt Folksam.

 

Ha en fin kväll och var rädda om er.

 

Kram Hannah

 

 

 

 

6 reaktioner på ”Jag har haft Corona

  1. Tryggare kan ingen vara med dig som ssk som värnar om de sårbara & omsorgspersonalen. Vackert att du verkar där du behövs och alltid tycks finnas på rätt plats vid rätt tid⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  2. Antikroppar inget bevis på att du är imun, ta inte död på dina föräldrar genom övertro o dumdristigt. Säkerhet framför allt.

    1. Jag är försiktig o följer alla säkerhetsråd. Har inte träffat mina föräldrar eller barn än. Arbetar mycket dels med immunitet proverna & mitt vanliga barnmorske arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *