corona

Möt entreprenören som har personliga assistenter 24/7


Hej Måndag,

Det som slår mig är att sjukvården är så olika. Vissa är inte så medvetna som arbetar med riskgrupper och andra svårt sjuka patienter. Fick veta att personal inom Avancerad sjukvård i hemmet inte alltid har skyddsutrustning. En patient bad om att de skulle ha det och först då tog dom fram skyddsvisiret. Men varför gjorde inte personalen det direkt när de har skyddsutrustning?

Möt entreprenören som har personliga assistenter 24/7

Vill hylla min uppdragsgivare som är entreprenör och grundare av VH assistans. Hon arbetar med personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.

Idag när jag kom till kontoret fotade jag henne och vår konung när hon mottog stipendium från stiftelsen Ungt Ledarskap. Bilden är från Bernadottebiblioteket som även jag besökt.

Jag såg även många fler utmärkelser denna enastående fått som prydde väggarna.

Barn mot alla odds

Hon skaffade barn mot alla odds då hon föddes med en svår och ovanlig sjukdom som har med benskörhet att göra. Som nioåring hade hon haft 156 benbrott. Det gör att Veronica knappt lyfta en mobil. Så begränsad är hon i sin rörlighet men inte i hennes tanke eller hjärta.
Hennes liv innebär hjälp av assistenter dygnet runt.

Hon har stor respekt att läkarkåren avrådde henne från graviditet för hon har en större risk att föda barn och alla sa att det går inte. Längtan efter barn blev för stor så hon gav aldrig upp utan blev gravid trots att hon visste alla risker.
Efter förlossningen som skedde med ett kejsarsnitt i vecka 30 så skickades en orosanmälan in av läkarna uppe i Umeå. Det som rutin att orosanmäla alla föräldrar med funktionshinder. Hon kunde bli fråntagen sin älskade William.

Många fördomar finns i samhället men Veronica Hedenmark har visat oss att ge aldrig upp! Nu har hennes guldklimp fyllt 5 år och jag är så glad och stolt att få arbeta med denna kvinna.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/nu-ett-reportage…m-till-stockholm/

 

Möt entreprenören som har personliga assistenter 24/7

 

 

Kram Hannah

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *