Personligt

Har du varit otrogen

Hej söndag,

Idag slog det mig att jag inte varit på en julgransplundring på över 15 år. Minns jag var hos min väninna i hennes vindsvåning med massa barn, mat, dans och till och med en clown. Jag tog bort min gran innan nyår. Jag har den enbart för mina döttrar och familj sen vill jag bara ha ut den.

Ettårsjubileum för min blogg

Jag brinner för många saker och nu när det snart är ettårsjubileum för min blogg vill jag tillbaka till rötterna till varför jag startade min blogg. Det är om vår sexualitet och otrohet.

Jag tror otrohet handlar om personen själv som är otrogen. Att den personen inte är nöjd och kanske känner otrygghet och behöver bekräftelse. Sen kan det vara en kort sekund av njutning.

Jag har studerat sexologi och lärde mig på Karolinska Institutet att det är mer ”konstigt” att vara trogen om du lever i en livslång parrelation än otrogen så säger ibland att otrohet kan drabba den bästa.

Esther Perel

Esther Perel säger något jag sagt sedan min skilsmässa men i finare ord nämligen:

“Den etablerade kärleksrelationen är fortfarande en rit de passage som i synnerhet kvinnor måste genomgå för att få den agens som behövs för att få tillgång till livets olika meningsskapande sfärer”

Jag vet jag skriver mycket om kvinnor men jag vill här säga att jag är medveten om att det inte är helt enkelt för en man att finna sin plats i dag.

Männen har mer testosteron och aggressivitet och vill ha dominans men så gjorde kvinnan entré i mannens domäner och många vill inte vara det farligaste rovdjuret så min konklusion är att vi får se flera män gå till en psykolog nära dig eller kanske till en psykoterapeut och att de funderar på vad modern manlighet innebär.

söndagskram Hannah

Har du varit otrogen

Har du varit otrogen

2 reaktioner på ”Har du varit otrogen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *