Event

Filmpremiär på Zita

Hej lördag!

Idag myser jag hemma med mina döttrar. Jag märker att de tycker om när mamma Hannah är hemma.

Igår var jag med Malin på Filmpremiär på Zita. Folkets Bios trippelbiograf Zita är Stockholms äldsta biograf i drift. Onsdagen den 10 september 1913 invigdes på Birger Jarlsgatan 37 denna stumfilmsbio under namnet Vinter-Palatset. Dess långa historia är brokig och fascinerande.

Filmpremiär på Zita

Det är min vän Vincent De Montleau som är regissör o producent och som även har en av huvudrollerna.

Filmen heter Marcel – Detektivbrödernaoch är en fransk dramakomedi på svenska.

Det är en kortfilm på 21 minuter och den kommer tävla på Göteborgs filmfestival i januari 2019.

Den andra huvudrollen som detektivbröder har Daniel Abreu honom känner jag också.

Jag skrattade mig igenom hela filmen och de andra i publiken också. Så roligt att se sina vänner. Roger Morgan gjorde en strålande insats. I övriga roller såg vi Inga-Lill Persbrandt, Peter Gategren. Sen i mindre roller Maruschka Fallai och hennes dotter, Gaby Borglund, Harry Rosenberg, och även Vincents dotter.

Jag får en pratstund med regissören idag och han berättar att det kommer fler filmer. Nästa film kommer spelas in på slottet där Vincent växte upp och som är fortfarande i familjens ägo som ligger nära Cognac i Frankrike.

Stort grattis till en hejdundrande filmpremiär och stort lycka till på filmfestivalen.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/i-am-in-heaven/

 

kram Hannah

Filmpremiär på Zita

Filmpremiär på Zita

Filmpremiär på Zita

 

Filmpremiär på Zita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *