BarnmorskaSjuksköterska

Börjar arbeta som sjuksköterska

Hej Torsdag

Jag har arbetat hemma idag på grund av Coronaviruset. Jag brukar i vanliga fall cykla till mitt kontor i Liljeholmen just på torsdagar. Båda mina döttrar och ex-make har testas för viruset och har nu fått svar då de ringde från Infektionsklinken på Karolinska sjukhuset att de icke är smittade av viruset.

Första dödsfallet i Sverige

I går kom det första dödsfallet i Sverige och Folkhälsomyndigheten förbjuder att inga stora folksamlingar över 500 personer får samlas.
Alla event jag var bjuden på är inställda vilket är bra.

Samhällsekonomin brakar och kanske vi kommer se nivåer som år 1929 då börskraschen och depression ägde rum i USA som ledde till Kreugerkraschen 1932 då hans imperium gick under och han suiciderade. Jag börjar arbeta som sjuksköterska.

Finansiell kris

Minns 2008 då Lehman Brother blev tvungna ställa in sina betalningar.  Vilket startade den mest omfattande internationella finansiella krisen sedan depressionerna från 1930-talet. Men minns även 1990-talet då det var bank, finans- och fastighetskris.  Jag studerade ekonomi på Komvux vid den tidpunkten.

Visste ni att om ni sitter bredvid en person som bär på covid-19 på ett flygplan är risken 80% att du blir smittad. Det är inte heller  bra att åka buss eller andra offentliga kommunikationsmedel.

Börjar arbeta som sjuksköterska

Jag kommer nu utöver min 65% tjänst som barnmorska börja arbeta som Sjuksköterska för jag är nog i grunden en Florence Nightingale och bryr mig om mina medmänniskor.  Så på måndag troligtvis inställer jag mig som sjuksköterska och jag ser så fram emot det.

Vi kommer nå fram till ett vaccin mot viruset. Vi kommer se flera virus hot mot mänskligheten med jämna mellanrum.

Börjar arbeta som sjuksköterska

 

Kram Hannah

 

4 reaktioner på ”Börjar arbeta som sjuksköterska

  1. Bra skrivet vännen! Skönt att höra att inte dina nära och kära var smittade. Stort av dig att infinna dig som sjuksköterska på måndag. Love you!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *