Psykologi

Att bli lämnad bitter


Hej Lördag,

Hoppas ni mår bra. Jag mår bra arbetar mycket till följd av barnmorskekrisen.

Jag älskar psykologi och är djupt fascinerad över människan och säger alltid att vi människor är mer lika än olika. Men på många punker är vi olika och det kan handla om hur vi tar en separation.

Jag var förbi Sture Bibliotek och läser nu “Lämnad. Att överleva en oväntad separation” som jag varmt rekommenderar.

Träffade en person som ser det som ett stort misslyckande att äktenskapet slutade i en skilsmässa.

Jag sa:

“Jag ser inte min skilsmässa som ett misslyckande tvärtom spännande att få se vad som händer i mitt liv framöver”.

En av de svåraste insikterna i en skilsmässa är inte bara att man inte bara förlorat sin partner utan också den personen man vände sig till i svåra stunder som gav en trygghet.

Att bli lämnad bitter

Skillnaden är att en del fastnar i det förgågna. De försöker gå vidare men på grund av att tvivel är den dominerande känslan så klarar de inte det.

Att vara bitter ger en besk eftersmak. Sen ger de sig på en med negativ energi. Men ställer till det för sig själv om man väljer att använda sina aggressiva känslor på ett utagerande sätt. Då tar man ofta till impulsartade handlingar som man sedan kan ångra.

Du kan inte leva det lilla livet som du gjort genom att tala illa om din ex partner och dina vänner. Det säger så mycket mer om dig själv än om din ex och dina vänner.

Att bli lämnad bitter är inget jag rekommenderar.

Hur som helst jag bestämde mig att det är ingen som kommer tycka synd om mig som sitter i en sexvåning på Östermalm med utbildning och pengar. Jag valde att gå vidare och min tes är att förlåta.

Jag har alltid skapat ett trivsamt hem både för mig själv min familj och för mina vänner.

Viktigt med acceptans och med den följer en mer målinriktad vilja att ta tag i sitt nya liv. Det kan handla om att möblera sitt egna hem. Det är viktigt att trivas hemma.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/boksignering-och-ulfsunda-slott/

Kram Hannah

 

Att bli lämnad bitter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *