Boktips

Staffan Nordstrand Bokrelease

Hej,

I torsdags besökte jag Franska kyrkans bibliotek och fick träffa författaren Staffan Nordstrand. För release av hans senaste bok En tid för GUDARsom kom rykande varm direkt från tryckeriet. Jag fick ett signerat exemplar.  Det är hans sjätte roman. De viktiga grundstenarna i Staffans böcker är:

  • Mänskliga rättigheter
  • Människohandel
  • Droger
  • Vapen

Staffan Nordstrand

Det var efter åren som byggchef i Thailand som hans nyfikenhet drev honom till att berätta den smutsiga baksidan för oss. Bakom hans böcker ligger många år av noggrant researcharbete på skumma barer och samtidigt på de många bordellerna.

Gillar mycket att han hjälpt att köpa ut några av kvinnorna från prostitutionen.

Staffan Nordstrand Bokrelease

Staffan Nordstrand Bokrelease

Jag personligen är djupt fascinerad av människors livsresor och blev tagen av Staffans brokiga färd. Från uppväxten med kontakt med barnavårdsnämnden, polis och fosterhem. Han drev på stan och sov i portuppgångar. Staffan hade det svårt i skolan mycket på grund av sin dyslexi. Det var något han förstod långt senare i livet. Sen en dag bara bestämde han sig för att ta tag i sitt liv och vidare började studera.

Staffan Nordstrand Bokrelease

Staffan Nordstrand Bokrelease

Malin Tilja hade arrangerat eventet så väl med fantastisk mat från Blondevent och lyxiga drycker.

Det blev otroligt generös utlottning av en resecheck från Resia och spänningen var på topp.  Det blev min väninna Jessica Berghult som tog hem vinsten. Det lottades även ut solprodukter från EVY Tecnology

Gula änglarna

Jag blickade mot den generösa buffén och kom plötsligt på att maten som blivit över kan gå till hemlösa. Sagt och gjort så efter bokreleasen gick jag tillsammans med två andra som tände på idén ner till Östermalms Tunnelbanestation. Det kändes fint och jag hoppas vi gjorde dem lite gladare och mätta. Dessutom borde jag engagera mig i Gula Änglarna. 

Grundaren av den ideella verksamheten heter Ethel Dahlman och kan t årets hjälte här på Östermalm där jag bor.

PA&Co

Slutligen efter bokreleasen tittade jag förbi in på PA&Co och fick en pratstund med Mauro Scocco. Presenterade mig som Sarah och jag kommer definitivt besöka Strandvägen 1 på onsdag då han och Plura uppträder, blir grymt.

Ha nu en riktigt skön lördag.

 

Kram Hannah

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *