Politik

Lunch i Riksdagshuset

Hej Onsdag,

Lunch i Riksdagshuset

Idag besöker jag riksdagen. Jag var inbjuden för en lunch. Träffade bland många andra vår talman Andreas Norlén. Riksdagshuset är beläget på Helgeandsholmen i Stockholm. Komplexet uppfördes 1897–1905 efter ritningar av arkitekt Aron Johansson.

Jag fick en rundvandring. Lägger märke först till kvinnorummet.

Kvinnorummet hade invigning 1994, samma år som 75-årsjubileet av den kvinnliga rösträtten. Lika viktigt är att i det här rummet möter du kvinnor som tagit plats i politiken. Stanna till och lär känna

  • Kerstin Hesselgren
  • Karin Kock
  • Karin Söder
  • Ingegerd Troedsson och deras medsystrar som gått till historien som pionjärer och inspiratörer.

Stallfåglarna

Jag tog jag med min mor under måndagen och vi besökte Stallfåglarnas och Stallbrödernas modevisning. Det är en ordenssällskap med människor från teater- och underhållningsbranschen. Lägger märke på modevisningen att det var proffs som uppträder och bjuder på sig själva. Det var sittande bjudning med serveringspersonal med mycket god räkmacka. Så viktigt när man har event att allt är välordnat och dessutom håller hög kvalitet.

Har ett tight schema nu med mitt arbete som barnmorska och annat. Vidare klockan 06.30 på fredag kommer jag sitta på en väldigt lång flight tillsammans med mina två tonårsdöttrar. Slutligen jag kommer blogga därifrån.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/allvarligt-lage-i-sverige/

Trevlig onsdag kram Hannah

Lunch i Riksdagshuset

Lunch i Riksdagshuset

Lunch i Riksdagshuset Lunch i Riksdagshuset Lunch i Riksdagshuset Lunch i Riksdagshuset

2 reaktioner på ”Lunch i Riksdagshuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *