Personligt

Vad ingen berättar för dig om drömmar

Hej,

I dag vill dela med mig om drömtydning. Varför jag väljer detta ämne är att jag senare tid har märkliga drömmar. Men den jag hade i natt var härlig och väldigt intensiv.

Min egen spaning är att det är bra att jag drömmer. Därför att jag har kontakt med mina känslor.

Vad ingen berättar för dig om drömmar

En dröm är ett förändrat medvetandetillstånd under sömn. En psykisk upplevelse, som oftast uppträder under REM-sömnen som vi kallar drömsömnen.

Drömmen upplevs normalt sett som fullt verklig medan den pågår, dock i samma ögonblick som den upphör faller den oftast i glömska.

Ibland kan man kvar ett svagt minne av till exempel en viss känsla man hade under drömmen. Om man väcker personen under själva drömsekvensen så minns ofta personen i fråga mer av drömmen.

Drömmens gåta

Drömsömnen är viktig för oss kanske balsam för själen. Freud ägnade sig åt drömforskning och kom fram till att drömmar som ett resultat av inre konflikter mellan omedvetna lustar främst sexuella.

Vi är förlamade i sömnen kan tilläggas att det är bra med tanke på hur många som annars skulle springa rakt in i väggen.

Drömmar innehåller ofta detaljer som inte stämmer med verkligheten. Det har sedan urminnes tider varit lockande att försöka tyda dessa.

Dagdrömmar

En dagdröm är tvärtemot från en dröm en fantasi som man upplever i vaket tillstånd. Dagdrömmen består istället av trevliga förhoppningar och tankar.

Sist men inte minst är hur viktigt det är för att må bra att sova ordentligt. Hjärnan och kroppen måste återhämta sig och bearbeta intryck. Det minskar även risken för sjukdomar.

Hur är din sömn?

Opera

Slutligen vill berätta att jag blev inbjuden till generalrepetitionen av uppsättningen Tristan och Isolde på Folkoperan. Den har ikväll premiär i regi av Linus Tunström.

Jag har inte varit på Opera många gånger i mitt liv. Jag njöt av den fler timmar långa klassiska kärleksoperan. Tyvärr på rådande omständigheten spelas den endast oktober månad ut.

Här är en annan spännande blogg https://hannahgerner.se/den-ultimata-gui…t-inre-universum/ ‎

Kram Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com