Konst

Möt konstnären Marco Cecioni

Hej,

Jag har varit på besök hos konstnären Marco Cecioni i hans stora spatiösa ateljé. Han bjöd på pasta som han är mästare på att laga.

Möt konstnären Marco Cecioni

Han är uppvuxen i Neapel och verkat som konstnär i mer än 30 år i Sverige. Men det var inte konsten som förde honom hit, utan musiken.

Han var bara 20 år när han kom till Sverige för ett kortare besök, men det var kärleken som höll honom kvar. Det är också här han har sin familj bestående av två vuxna döttrar.

Marco Cecioni är trots de många åren här inte särskilt känd i Sverige. Desto mer uppskattad är han blivit i Finland och i en hel del andra länder. Till Finland reser han fortfarande regelbundet efter att under ett antal år ha varit bosatt där. Det är också i Finland han har sålt bäst.

”Jag älskar Finland och jag är där i perioder men efter femton dagar vill jag tillbaka till Stockholm”, säger han.

Han blev snabbt känd i Finland och kom i kontakt med arkitekter som planerar det finländska rederiet Silja Lines nya stora båtar ”Symphony” och ”Serenade” som trafikerar Stockholm och Helsingfors.

Hans konst finns att beskåda även på andra offentliga platser i Finland.

Som konstnär fick han sin utbildning vid italienska Liceo Artistico Academy of the Arts. En av de senaste stora utställningarna var på Pietro Canonica, i Rom på Villa Borghese som sponsras av både Finlands och Sveriges ambassadörer.

Nu arbetar han mycket med keramik. Du kan skåda ett vackert fat i mina bilder.

Sist men inte minst nu ska han flytta till Ibiza och vill sälja sin fina konst. Läs gärna min blogg om Ibiza https://hannahgerner.se/resor/2464/

Är du intresserad går det bra att kontakta mig.

Möt konstnären Marco Cecioni

Möt konstnären Marco Cecioni Möt konstnären Marco Cecioni Möt konstnären Marco Cecioni Möt konstnären Marco Cecioni Möt konstnären Marco Cecioni

Kram Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *