corona

Jag är med på löpet på Norges Dagbladet i dag

Hej soliga sköna onsdag,

Fick precis besked tack vare en av facebooksvän att jag pryder omslaget idag på Norges Dagbladet.

 

Jag är med på löpet på Norges Dagbladet i dag

De har gått in på min blogg eller Svensk Damtidning för omslaget är en bild på mig från Skokloster Wings & Clays . Jag var där för att skjuta lerduvor för första gången i september 2018. Jag fick precis besked från min kontakt på Expressen att Norges tidning hört av sig till dem. Han visste de skulle göra något från artikeln från igår.

Läs min blogg här hur jag fick veta att jag haft corona https://hannahgerner.se/corona/3279/

Jag vill berätta mer varför jag personligen tycker detta Corona antikroppstestning är viktigt.

 

Coronaprover

IgM som är ett antikropp som ingår i det primära immunförsvaret och det visar att du har covid-19 och är smittsam och ska i karantän.

Sen kan du vara bärare på IgM och IgG som kommer senare i förloppet men är du bärare av IgM är du fortfarande smittsam och skall sättas i karantän.

I går fångade vi upp en person som inte har haft eller har symtom på corona men vi såg i analysen att xx var bärare av både IgM & IgG.

Det innebär att personen i fråga fortfarande är smittsam och har varit smittspridare ett tag. Vi ringde och sa att hon inte kan arbeta och satte henne i karantän.

Sen kan du vara endast bärare av IgG  som jag.  Då har du fått en immunitet och kan återgå till ditt arbete men ingen vet i nuläget hur länge min immunitet håller.

Minska smittspridningen

Till sommaren kommer vi utöka dessa tester. Och det är viktigt när vi öppnar upp gränserna att ta detta prov så vi kan minska smittspridningen. Dessutom viktigt att få bekräftelsen att du har din immunitet i nuläget.
Studier talar för att en del bär på viruset utan symtom men kan såklart föra viruset vidare och därför denna spridning.

Ta hand om varandra och se ljuset nu i vårens glans och just nu så gungar vågorna mig.

 

Kärlek kram Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *