Livet

Din inre väg till lycka

Hej,

Jag lyssnar nu till Dalai Lamas ljudbok Lycka. Tycker personligen att ordet lycka är ganska obekvämt för livet är upp och nedgångar men efter att ha lyssnat så förstår jag än mer.

Forskare har utfört några intressanta experiment som visar att lyckliga människor uppvisar en viss öppenhet, beredd att närma sig och hjälpa andra. De som känner någon slags lycka är mer benägna till att känna medkänsla.

Dessutom så talar man inom buddismen om de fyra faktorerna:

  • Andlighet
  • Rikedom
  • Världslig tillfredsställelse
  • Upplysning

Din inre väg till lycka

I hela mitt liv har jag tampas mer eller mindre bra att ta bort negativa energier ur mitt liv alltid utan att såra någon. Jag är dessutom för nyfiken på människor och jag har lärt mig mycket på min resa och den är intressant. Människor som sänder ut negativa energier är ofta inte medvetna själva om det. Det första steget i strävan efter lycka är att lära sig.

I mina svåra skeden i livet som i min skilsmässa har jag försökt tänka på allt positivt i mitt liv såsom mina döttrar, familj, vänner, utbildning och mitt hem. Det gjorde mig stark. Om jag tar tillvara mina gynnsamma faktorer men har jag inte den rätta mentala inställningen så kommer dessa saker ha en mycket liten inverkan på min lycka på längre sikt.

Negativa energier

Om man hyser hatiska tankar eller intensiv vrede djupt inom mig själv förstör den hälsa.

Hat, svartsjuka, vrede är skadliga och negativa sinnesstämningar. Hyses hat eller illvilja mot någon uppfattar man andra människor som fientligt inställda. Resultatet blir än mer rädsla, hämningar och tvekan, och en känsla av otrygghet. Detta liksom ensamhet blir följden att man uppfattar världen som ovänlig. Alla dessa negativa känslor utvecklas genom hatet. Det förstör vår själsliga lycka.

Många blanda ihop lycka med njutning och speciellt sexuell njutning ty den fysiska njutningen är förgänglig som att den ena dagen finns den och kanske inte nästa. Eller kanske säga att du inte trivs i Stockholm och vill flytta utomlands. Jag tror inte det kommer göra dig lycklig.

Mitt heta tips

Att våga titta inåt så kan din smärta försvinna. Om du vågar titta bakom rädslan får du en mycket mer spännande resa.

Relationer till andra människor

Om jag upprätthåller en känsla av medlidande, värme och ömhet öppnas en inre dörr och kan kommunicera bättre med andra. Värmen skapar en öppenhet. Det minskar mindre känslor av tvivel, rädsla och otrygghet.Tillit kan skapas.

Sist men inte minst är vi alla människor mer lika än olika. Och letar du efter den perfekta partnern sluta med det och bli den perfekta partnern med dina tillkortakommanden.

Läs en av mina andra bloggar om lycka https://hannahgerner.se/medmanslighet/

Kram Hannah

Din inre väg till lycka

2 reaktioner på ”Din inre väg till lycka

  1. Intressant och inspirerande, Dalai lama menar att bögen till målet ska vara givande och inte enbart målet för så blir det mer givande, är så tacksam över att lösa om att värme och empati ger möjlighet till mer tillit, kloka ord, namaste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *