Stockholm

Hannahs Staycation

Hej Tropiska Lördag,

Jag har en god vän från Gotland. Christer på besök så har liten kort staycation så tog honom till Glashuset för en utsökt middag. Här kommer Hannahs Staycation. Igår drog vi till sjöss och besökte Fjäderholmarna. En magisk dag vi klev upp i ottan och tillbringade hela dagen där. Sedan gick vi en stadsvandring på Älskade Östermalm. Vi startar på Kungliga Djurgården och fortsätter senare till Östermalm. jag lärde mig flera nya historiska händelser på min älskade stadsdel.

Idag är Östermalm en stadsdel som ofta förknippas med exklusiva bostadskvarter, men på 1600-talet gick Östermalm under namnet Ladugårdsgärdet och sågs mest som en fattig och smutsig stadsdel. Det var inte förrän på 1800-talet som en omfattande ombyggnation av stadsdelen tog sin början. I och med att mer och mer förmöget folk drogs till denna stadsdel ansågs namnet tillslut opassande, och på slutet av 1800-talet döptes stadsdelen om till Östermalm.

I dag har min vän David visat oss Kungliga Slottet som dessutom är en skattgruva. Hannahs Staycation blev perfekt.

Tar en kort paus nu från köksbestyr då jag med kära vänner och inbjudna har ett event “Gotland Comes To Stockholm” hemma på säkert avstånd och flera av oss är immuna mot Covid-19.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/i-en-tid-som-var/

 

Stor kram Hannah

Hannahs Staycation

Hannahs Staycation Hannahs Staycation

2 reaktioner på ”Hannahs Staycation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *