Barnmorska

Förlossningsrädsla

Hej Torsdag,

Jag känner en längtan tillbaka till att arbeta som barnmorska på golvet igen och bristen är så stor. Tror det var när jag såg Midwife in east end.

Tidpunkten är optimal då jag kommer vara i Stockholm resten av detta år. Och trivs med det då jag rest så oerhört mycket tidigare. Jag skjuter upp att bli med valp för jag längtar äntligen att arbeta, så härligt. jag vill mäta symfys/ fundus mått och lyssna med min barnmorsketratt till fosterljud igen.

Förlossningsrädsla

I dag fick jag en trevlig efterfrågan och öppnade min dropbox och fann min text jag skrivit om Förlossningsrädsla, se nedan. Ett bra sätt att minska rädsla är att skaffa sig kunskap. Har du varit med om en besvärlig förlossning tidigare kan det hjälpa att ta reda på mer om vad som hände. Kanske går det att förhindra att det händer igen.

Rädsla för att förlora kontrollen

För många är det viktigt att hela tiden känna kontroll. Under en förlossning lämnar du delvis över kontrollen. Du som ska föda kan inte kontrollera din kropp på samma sätt som du är van. Du kan vara rädd för att bete dig på ett sätt du inte skulle göra annars, till exempel att bli aggressiv, upprörd eller börja skrika.

Jag är så glad och tacksam och min utbildning ligger rätt i tiden som råder och mina döttrar vill ju såklart inte hänga med mig så nu kan jag trippelarbeta.

Kram Hannah

 

Förlossningsrädsla

 

Förlossningsrädsla

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *