Livet

Entreprenör iPhones Suicid

Hej,

Bilden är från Indien dit jag tog mina döttrar för att visa hur de flesta i världen lever sina liv. Vi besökte en skola och alla ville fotografera sig med oss. Jag frågade varför och fick till svar att Barbiedockan är väldigt poppis i Indien. Jag gjorde resan som en hyllning till min kärlek i livet. Nu till dagens blogg Entreprenör / iPhones / Suicid.

Entreprenör / iPhones / Suicid

 

Min dotter E skrev denna artikel när hon gick på Carlssons skola som sedan publicerades i lokaltidningen. Vi har nu sådana plattformsväggar på T-centralen Citybanan.

 

Entreprenör / iPhones / Suicid

Suicid

Sista dagarnas nyhetsrapportering har handlat om tidigare VD för Kulturhuset Stadsteatern Benny Fredriksson att han valt att avsluta sitt liv. Jag har själv personliga erfarenheter av suicid och mina tankar går till hans familj.

Självmord är en vanlig dödsorsak. Mer vanlig än att dö i en trafikolycka i Sverige. Enligt WHO tar cirka en miljon människor i världen sina liv varje år.

Var aldrig rädd att fråga hur din vän mår. Min erfarenhet är att det inte är farligt att fråga om tankar om suicid. Det behövs medmänsklighet och att just du bryr dig och vågar göra skillnad.

 

Entreprenör

Jag åt lunch med en kollega och vän Birgitta Brodin. Hon var den första som startade bemanningsföretag för sjuksköterskor i Sverige.

När vi lärde känna varandra kom jag på att jag hade arbetat på hennes företag Recepta som sjuksköterska på 1990-talet. Hon blev utsedd till Årets företagare år 2000 av Dagens Industri.

På Sturehof där vi äter lunch lägger jag märke till en pappa med sitt lilla barn. På den tiden jag var småbarnsmamma fanns inga iPhones.

iphones

Jag funderar på hur mobiltelefonerna kommer kunna påverka en anknytning. Anknytningen till sin anknytningsperson exempelvis mamman är livsviktig. Att mamman vid amning eller flaskmatning har ögonkontakt med sin bebis och tar i barnet med känsla och inte mekaniskt.

Ser föräldrar som har barnet i vagnen men är helt upptagen av sin mobiltelefon. Jag ser mammor & pappor flaskmatar sitt barn utan vare sig kroppskontakt och ögonkontakt. Detta kommer påverka människors anknytningsmönster i framtiden.

Sist men inte minst vet ni att en baby utan kroppskontakt dör. Så kroppskontakt är livsviktigt. Det har man sett på barnhem och det gjordes en stor undersökning i Tyskland om detta fenomen under andra världskriget där barn dog.

Bloggtips https://hannahgerner.se/slut-shaming-spe…lats-i-helevetet/

 

Må så gott kram Hannah

4 reaktioner på ”Entreprenör iPhones Suicid

 1. Vilket bra innehåll Hanna!
  Jag har också funderat mycket på iPhones/ paddor och små barn. Hört någonstans att ett litet barn ju blir till i psykologisk mening just genom den ständiga kontakten och kommmunikationen både verbalt, men ofta också genom blickar och subtila responser från den vuxne. Att försöka få till denna kommunikation med någon som stirrar i en smartphone har jämställts vid att det lilla barnet försöker interagera med en djupt deprimerad vårdare.
  Tänkvärt! Och sen undrar vi varför den psykiska ohälsan ständigt ökar?!!!

 2. Thanks for your fascinating article. Other thing is that mesothelioma cancer is generally due to the breathing of fibers from asbestos, which is a cancer causing material. It’s commonly noticed among employees in the building industry who may have long experience of asbestos. It is caused by moving into asbestos insulated buildings for long periods of time, Genetics plays a crucial role, and some folks are more vulnerable on the risk as compared to others.
  face beating
  jovencitas virgenes en xxx para descargar en 3gp
  avena lee bus clips

 3. Credo che lei abbia sbagliato. Sono sicuro.
  [url=http://haleem365.com/forums/viewtopic.php?f=47&t=21960]manias blu teen links[/url]
  [url=http://www.0452.tv/forum.php?mod=viewthread&tid=60160&pid=401073&page=1&extra=#pid401073]duple anal[/url]
  [url=http://www.themeparkaccess.com/forum/viewtopic.php?f=56&t=165559]ampland movie[/url]
  [url=http://forum.mars-warlogs.com/viewtopic.php?f=7&t=125900]wwcojiendo ninas comco[/url]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *