Kvinnohälsa

Klimakteriet

Betalt samarbete med VagiVital

Hej Tisdag,

I dag skall min blogg handla om någonting väldigt viktigt som berör många och som jag tidigare bloggat om , fått in en artikel i Expressen Söndag om och hållit föreläsningar nämligen om klimakteriet men som genom historien det talats tyst om men det är definitivt slut på det nu.

Västerländska kvinnor lever ju en tredjedel av sina liv efter menopaus som är kvinnans absoluta sista mens i livet och snittåldern i Sverige för detta är 51 år. Den moderna kvinnan vill ha ett aktivt liv även i denna period.

Om man har besvär av (iofs av ett naturligt åldrande) finns det hjälp att få som ökar livskvalitén.

 

Jag är i klimakteriet och märkte det då min menstruation började krångla och blev oregelbunden och jag hade då varit i förklimakteriet i flera år utan att reflekterat över det.

Senare fick jag besvär av värmevallningar och somnade ofta väldigt sent på kvällarna. Min mamma hade lindriga övergångsbesvär och gick relativt tidigt in i klimakteriet och de flesta får en liknande upplevelse som sin mamma hade, så kolla med din mamma!

 

Vad är klimakteriet?

När östrogenhalten sjunker och vi slutar producera ägg.  Klimakteriet är en period på runt 10 år där äggstockarnas hormonproduktion går upp- och ner.

 

Vilka symtom kan du få

Oregelbundna blödningar

Värmevallningar

Humörsvängningar

Nedstämdhet

Nedsatt sexlust och minskad orgasmförmåga

Smärta vid coitus (samlag)

Sömnproblem

Torra slemhinnor i underlivet

Upprepade urinvägsinfektioner

 

När jag arbetade på BB Stockholm Family hade vi varje vecka öppen mottning för cellprovtagningar och jag märkte då ett skriande behov av kvinnor i övergångsåldern att få prata om klimakteriet med mig som barnmorska.

Det du kan göra själv för att lindra symtom är uppsöka apotek eller beställa via  bästa Apotea och köpa VagiVital som jag provat själv och det hjälpte mig.

 

När jag tänker till så är ju min tidpunkt i livet likt en tonårings på ett sätt, en omvälvande period hormonellt för många men knappt märkbart för en del. Som med mycket annat i livet är det viktigt att äta bra kost, motionera och att komma ner i varv regelbundet. Känner du dig nedstämd, brist på energi, ingen sexlust, så testa VagiVital så kan du få tillbaka ditt gamla jag

VagiVital är en hormonfri aktivgel som behandlar och återbygger sköra slemhinnor i underlivet – med kliniskt bevisad effekt!

Under 2017 genomgick VagiVital en omfattande klinisk multicenterstudie. Hela 79% av patienterna upplevde förbättringar av sina mest besvärande symtom; vaginal torrhet, smärta vid samlag, sveda, klåda samt smärta vid urinering. Man såg även förbättringar av pH-värde, samt en ökning av antal celler i vaginalslemhinnans ytskikt.

VagiVital är hormonfri, men fungerar lika bra som preparat med östrogen. En kristallklar, fettfri och kladdfri gel!

Nu till något personligt jag byter ut mitt ledord ge och ta till ge och få tack vare ett fint samtal idag, tack!

 

Bästa kramen från Hannah

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *