BoktipsResor

We Are Hardwired For Love

Hej fredag,

Dagarna går alldeles för fort, bromsa livet… Vi snorklar, läser, tränar, solar, andas, äter!

Då vi råkade glömma vår undervattenskamera hemma fick vi hyra en och spelade in några filmer. Jag älskar sköldpaddor.

Jag har tidigare nämnt att jag deltar i  ”12 steg i Hedvig. Det är en självhjälpsgrupp för livsutveckling. Kan vara ett kraftfullt verktyg för förändring. Den har sin grund i Minnesotamodellen men man kan applicera den på många svårigheter vi alla möter i livet.

Det hela handlar om att våga erkänna sin sårbarhet och svaghet.

Vi åldras, kanske går igenom en skilsmässa eller flera och dör en smula på vägen. Drömmen om den lyckliga familjen bleknar bort men livet fortsätter.

Jag går kursen då jag är genuint nyfiken och vill kunna förlåta mig själv.

Den nyfödda babyn har ett synfält som är detsamma som avståndet mellan mammans bröst och ögon. Ögonkontakt är oerhört viktigt hela livet från anknytningen som man sedan bär med sig till sina egna vuxna kärleksrelationer.

We Are Hardwired For Love

Har ni läst Hjalmar Söderbergs Doktor Glas? 

”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå avskydd och föraktad. Man vill ingiva människorna någon slags känsla. Själen ryser inför tomrummet och vill ha kontakt till vad pris som helst”

Vi är skapade för relationer och skapade för kärlek. Behovet av att älska och att bli älskad ligger nedlagt i våra gener. Vårt andliga DNA.

Nog om detta men relationer och känslor är inte enkelt men jag älskar ögonkontakt med någon mitt hjärta dunkar för. We Are Hardwired For Love.

Boktips

Har nu sträckläst klart Staffan Nordstrands bok Opium. Handlingen är följande: Eva träffar Fredde på en bar i Stockholm och blir förblindad av sex och attraktion. Hon följer med honom till Thailand. Från stark framgångsrik revisor till nedbruten misstänkt heroin smugglare.

Jag ställde lite frågor till författaren vem den riktiga Eva är. Han svarade att det är ett under att hon lever. Med tanke på vad som händer med en människa bara efter en mycket kort tid i den miljön. Hon satt 19 av 40 år i fängelse i Thailand.

Jag kommer fullkomligt sluka En tid för gudar när jag kommer hem, vilket är fortsättningen och som kom ut i bokhandeln alldeles nyligen. Missa inte!

Sist men inte minst nu ska vi åka ut på en båttur och titta på delfiner hoppas just du får en trevlig kväll kära läsare

Kram Hannah

We Are Hardwired For Love

 

We Are Hardwired For Love

 

We Are Hardwired For Love

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *