Sverige

Vad har du för kvinnosyn?

Hej Tällberg,

I dag har jag helg och njuter av min ledighet. Har varit på prommis med Veronica som dessutom visat mig den berömda byn Tällberg.  Som är vackert beläget med milsvid utsikt över sjön Siljan.

Vad har du för kvinnosyn

Vi diskuterar vad män har för kvinnosyn och delar med oss om våra egna erfarenheter av det. Vi slutar aldrig att bli förvånade. I synnerhet bland män har det visat sig att individer med en konservativ syn på vad som är passande manligt respektive kvinnligt beteende också har en större benägenhet att tolerera eller ursäkta misshandel av kvinnor.

Personer som är uppväxta i en miljö som präglats av traditionella värderingar, och utsatts för en sträng uppfostran, löper större risk att göra sig skyldiga till partnervåld än de som vuxit upp i en mer flexibel atmosfär med en friare uppfostran. En generellt negativ och nervärderande kvinnosyn är en av de absolut mest centrala beståndsdelarna i en attityd som understödjer partnervåld.

Sist men inte minst jag ska ut på en liten joggingtur nu trots att jag har alldeles för tunna kläder för det. Så får springa fort upp till Greens hotell och efter det skall vi till Dalecarias spa och simma.

Ha en fortsatt härlig helg

Kram Hannah

Vad har du för kvinnosyn?

Vad har du för kvinnosyn?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *