Resor

Tel Aviv är både strand och pulserande storstad

Hej Tel Aviv

Har velat åka hit så länge och nu äntligen är jag i den trendiga staden. Många av mina vänner älskar den och som många vill besöka. Tel Aviv är både strand och pulserande storstad.
På grund av den fruktansvärda flygolyckan som skedde på morgonen den 10/3 i Etiopien så fick jag ett sms av Norwegian att de bytt kärra. Så vi flög en Boeing 737-800 och flighten blev en trygg och bra resa. Jag känner den enda flygvärdinnan ombord på planet som var outstanding. Tack Karolina och alla flygvärdar!

Israel

Jag besökte Israel förra gången på 1990-talet och bodde då Netanya där fler självmordsattentat skett och om jag inte missminner mig på det hotellet jag bodde på.  Minns så väl Masada klippan och hur kallt Jerusalem var och då jag flöt i Döda havet. Detta skall jag visa mina döttrar på fredag.

Tel Aviv är både strand och pulserande storstad

Tel Aviv är allt annat än kallt. Igår gick vi längst vattnet och beundrade alla vindsurfare och jag njöt i morse av min joggingtur och två av flera utegym.

Vi har besökt Jaffa som är en historisk hamnstad och som har mycket bra finger food.  Något jag passar på att äta mycket då jag är här. Falafel i pitabröd och hummus då staden är väldigt pricy. Namnet klingar bekant och fått vara symbol för apelsiner som skeppades ut i stora världen.

Carmel Market

Carmel Market klassisk marknad med kryddor, grönsaker och med läcker omnejd som är klockren.

Öppenheten i Tel Aviv är lockande för många. I Israel får man t ex vara öppet gay och sen maten, värmen, beachen och befolkningen verkar glad. Tel Aviv är ett av världens snabbaste växande resmål och i maj kommer fler att besöka staden då Eurovision Song Contest håller till här då.

Påsk

På vårt hotell saknar mina döttrar det mjuka brödet som endast fanns första morgonen. Har nu lärt mig att det ska städas ur inför den judiska påsken handlar om uttåget ur Egypten.  När judarna lämnade slaveriet och farao de hann inte jäsa sina bröd. Därav osyrat bröd – Matze.

Idag åt vi trevlig lunch med vänner på Lala Land och jag doppade tårna i Medelhavet. Har fått lite färg trots att temperaturen är under medelsnittet nu börjar sommaren här.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/dynamit-san-remo/

Kram Hannah

Tel Aviv är både strand och pulserande storstad

 

Tel Aviv är både strand och pulserande storstad

3 reaktioner på ”Tel Aviv är både strand och pulserande storstad

  1. Åh vad kul att läsa om detta resmål! Hade ingen aning om allt du skriver om Tel Aviv så nu känner jag mig upplyst också. 😀

    Hoppas ni får det fortsatt fint på resan. 💗

    Kram från Sofia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *