Resor

Dynamit i San Remo

Hej härliga fredag,

I morse tog jag tåget till San Remo som jag längtat till en ganska lång tid för jag ville besöka Villa Nobel. Visste ni att blommorna till alla Nobel fester kommer från San Remo.

Då Alfred Nobel bodde i kurorten de sista åren så skänker staden blommor både till Konserthuset och Stadshuset.

Den glade bagaren lyser med sin frånvaro men Alfred Nobels närvaro i staden är fortfarande påtaglig. Stiliga San Remo på italienska Rivieran har tappat lite av sin forna prakt men är med sitt överdåd av blommor, tjusiga hotell, exklusiva affärer och fina strand fortfarande väl värt att upptäcka.

Den relativt korta, men inte alltid okomplicerade tågresan längs kusten från Nice, med byte i gränsstaden Ventimiglia, bjuder på nästan larvigt vackra vykortsbilder

Dynamit i San Remo

Vilken är din favoritblomma? Min är pion, hade massor av pioner på mitt landställe på Hummelmora på Ljusterö. En kär väns favoritblomma är magnolia.

Igår besökte vi Genua  som är Italiens sjätte största stad. Där träffade jag en katolsk präst och jag behövde inte bikta mig.

Vi shoppade lite på outlet och ett par Gucci skor fick följa med mig hem och dem kommer jag troligen ha på mig på söndag fram tills dess ha en förträfflig helg.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/antrade-nobelfesten-med-influensa/

Kram på er Hannah

Dynamit i San Remo

Dynamit i San Remo Dynamit i San Remo

2 reaktioner på ”Dynamit i San Remo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *