Sverige

Sverige Ett Subventionerat Land

Hej lördag,

Jag är i Malmö, körde hit igår efter hektiska dagar i Göteborg i en buss/lätt lastbil. Det är första gången jag körde en sådan. Blev varmt välkommen till Quality Hotel View .

Har underbar utsikt från 15:e våningen och ser till vänster Öresundsbron och det får mig att tänka på en av mina absoluta favoritserier “Bron”.

I Göteborg bodde jag på Quality Hotel 11 som liggerprecis vid Eriksbergs gamla båtvarv. Hotellet har fantastisk utsikt över vattnet och som påminner Hammarby Sjöstad.

Under förmiddagen körde jag upp bussen utanför hotellet och påbörjade dagens provtagningar. Det kom förbi en fotograf som tog kort på mig.

Gick in på Emporia Shopping Center och åt lunch och köpte en kjol. Priset var nedsatt 90%. Butiks döden gjorde sig återigen påmind med tomma lokaler. Köpcentrumet var dock välbesökt.

I morgon skall jag ta de sista testerna för denna vecka. Sedan kör jag bussen mot destination Stockholm. Det som slår mig är en okunskap om hur pass subventionerat Sverige är. Staten ger ekonomisk stöd när du behöver läkemedel och en del andra varor vid vissa sjukdomar.

Sverige Ett Subventionerat Land

Personer som vistas i vårt land utan tillstånd får högst betala 50 kr vid varje apoteksexpeditionstillfälle.  Utskrivet av samma läkare och högst 3 månaders behandling. Samma kostnad dessutom för att göra en medicinsk abort.

En hormonspiral kostar runt 1000 kronor. Slår du ut det på de fem åren spiralen kan sitta så blir kostnaden 200 kr per år. I USA kostar den många tusenlappar mer.

För alla barn de som är skrivna i landet eller som är papperslösa är läkemedel inom läkemedelsförmånen gratis. Mödravård är “gratis”.

Att ta en abort kostar ett läkarbesök hos specialist 350 kr. Vidare så har du högkostnadskortet vilket innebär att du redan betalat 1150 kr per år, betalar du ingenting.
Tilläggas kan kostar nog en medicinsk abort på klinik där kunden sedan gör aborten hemma kostar 5000 kr på riktigt.

Hälso och sjukvården finansieras till största delen genom skatter. Så viktigt att veta att den avgift du betalar vid ett läkarbesök samtidigt bara är en liten del av vad det faktiskt kostar.

Hoppas ni uppskattar Sverige och glöm inte att samtidigt är de som tjänar mest betalar mycket skatt.

Sist men inte minst visst är Sverige fantastisk. Personligen tror inte detta är hållbart i längden. Många miljardärer flyr utomlands och fler kommer följa om skatterna kommer höjas.

Ha en fortsatt fin helg

Kram HannahSverige Ett Subventionerat Land

Sverige Ett Subventionerat Land

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *