Resor

Stort Kaos i Napoli

Hej,

Reste med Spies charterbolag

Jag åkte utomlands första gången som sextonåring. En charterresa med min syster M till Rom. Vilka minnen som kom till mig idag om svenska nunnor. Vi fick träffa Heliga Birgittas ättlingar som dessutom talade gammel svenska.

Att fullkomligen bli jagad av män på stadens gator. Både av pappor och söner. Vilken chock det blev.

Stort Kaos i Napoli

Nu när min egen dotter E är sexton år är vi tillbaka i Italien. I Neapel hoppade vi på en Jump on Jump off buss. Bussturen skulle ta 1 timme men på grund av alla små Fiat bilar så tog turen nästan tre timmar.

Det min dotter Livia lärt sig om Neapel. Är att stadens färg är RÖD som Blodet, Kärleken och Passionen.

 

K A O S i Napoli / Lill Babs

Alla vägar bär till Rom. Jag hade planerat att doppa fötterna i Fontana Di Trevi. Vet det är förbjudet.  Jag undrar om Anita Ekberg som badade där i filmen ”Det ljuva livet” 1960 kunde ana vilken succé hon gjorde?

Lill-Babs

Samma år i Sverige nynnade många på landsplågan ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran.

Jag känner mig ledsen. Tanken har slagit mig men såg Lill-Babs energi och den starka kvinnan att hon var lite som odödlig. Mina barn undrar nu hur det blir för serien ”Bonusfamiljen”

Jag som tolvåring såg Lill Babs män komma in i frack i programmet ”Här är ditt Liv”. Bara för några veckor sedan såg dokumentären i 2 delar ”Leva Livet” som gjordes om Lill Babs som stod i rampljuset i ytterligare 65 år.

Royal Caribbean International

Vi kom aldrig till Rom idag utan båten har lagt för ankare i Civitavecchia.  Det är 64 km till Fontana Di Trevi. Jag förstår ju när jag är passagerare på världens största båt. Fartyget är arton våningar hög så det ju inte så lätt lägga till överallt.

Slutligen sitter just nu i bubbelpoolen och skriver. Vill sända kärlek till personalen här på båten. De kommer från över 100 olika nationer och gör verkligen ALLT för oss gäster och jag älskar att komma in i hytten varje kväll för att hitta en ny skapelse gjord av handduken från toaletten.  De lånar till och med Livias solglasögon som smycke.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/firar-20aring/

K A O S i Napoli / Lill Babs

Kram Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *