Psykologi

Manipulerad av en narcissist

Hej Söndag

Idag skall jag skriva om Patologisk Narcissism.

Karakteriseras av

Grandios självuppfattning, extrem självcentrering och brist på intresse och empati för andra.

Patologiska objektbilder idealiserande eller nedvärderande. Han har lika lätt att överidealisera vissa personer som han har nytta av. Till exempel rika människor.

Konflikt kring tidigt raseri och avund.

Primitiva försvarsmekanismer.

 

När utvecklas Patologisk Narcissism

Det rör sig om en tidig störning när personen är 16-24 månader.

Han är charmfull så länge han blir beundrad men blir rent fientlig när omnipotensen bryts. Narcissisten pendlar mellan omnipotensen och dålig självkänsla. Därför blir hans behov av beundran och beröm omättligt. Kritik tål han icke. Han kan känna ett stort förakt för sig själv. Men i den splittrade värld han lever i lägger han istället föraktet utanför sig själv kanske på den som han anar kan genomskåda honom.

Manipulerad av en narcissist

Karismatisk förför han sin omgivning och lovar guld och gröna skogar men efter ett par veckor tröttnar han för att han inte tycker han får tillräcklig uppmärksamhet för det han gör. De är arroganta och manipulerande och ljuger. Hårt arbete är ingenting för en narcissist om det inte ger omedelbar utdelning. Doktorsavhandlingar lockar icke då narcissisten har svårt att fördjupa sin insats i arbetsprocessen. Se upp så du inte blir Manipulerad av en narcissist.

Kram Hannah

Manipulerad av en narcissist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *