Kvinnohälsa

Kvinnohälsan bortprioriteras alltid först

Hej vackra Maj

Det var länge sedan jag såg en rykande brasa på valborgsmässoafton. Det tillhör mer min barndom. Tur man har så många fina minnen och samtidigt tycker jag att mitt liv är så spännande och är väldigt tacksam.

Minns ett första maj när jag träffade Olof Palme måste vara 70-tal eller väldigt tidigt 80-tal en väninna till min mor tog med med på upptåget och jag fick se denna man kanske var det varför jag är så genuint intresserad av politik.

Har haft lediga dagar nu kunde ägna lite tid till mig själv. Fixade mina naglar med en fransk manikyr för att slippa skämmas för dem. Tvättade håret med ett speciellt schampo. Du som lider av hårbortfall eller är ofrivilligt tunnhårig detta kan vara något för er. Köp boxen med schampo, lotion och plåster. Det kommer hjälpa till ett tjockare hår samt främja din hårtillväxt. Tryck här för mer information.

Smörde in min hy med Nivea som jag införskaffat på Ica i fältan för 19,95 kr för jag läst att den duger. Nivea slår ut alla lyxiga krämer dem jag har här hemma. Minns min farmor Anna-Lisa som alltid hade perfekt hy utan rynkor hon använde bara Nivea. Jag älskade min farmor mycket och ville bo hos henne.

Kvinnohälsan bortprioriteras alltid först

Jag sa upp mig från min fasta tjänst från BB Stockholm 2015 till min chefs förskräckelse:

“Hur skall du klara dig ekonomiskt”.

Jag klandrar inte henne hon visste ju inget om min ekonomi. Sa upp mig för jag märke att det mål jag alltid haft som att saker och ting ska bli bättre men inom mödrahälsovården gick det åt helt  fel håll.

Jag brukar ofta ha rätt när det gäller prognoser och nu skriver The Lancet vetenskapen själv att mödravården blivit försämrad i världen och det leder till massa konsekvenser för många.

 

Fler dödfödda barn, fler mammor som dött och en extrremt ökad psykisk ohälsa. Situationen är försämrad för gravida och bebisar under pandemin. Forskare kopplar orsaken till försämrad mödravård. Ja det var det jag lade märke till för flera år sedan. Det handlar om hur man fördelar olika pengapåsar och att inte alla förstår och har respekt för skattepengar. Jag har alltid tänkt ekonomi och behandlat pengarna som det vore mina egna men det är något många andra måste träna på.

 

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/bostaden-ar-min-trygghet/

 

Kram hannah

Kvinnohälsan bortprioriteras alltid först


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *