Personligt

Ett kärleksbrev till alla skilda föräldrar

Hej Skottdagen,

Enligt borgerlig tradition får kvinnor fria till ogifta män på skottdagen, det vill säga vart fjärde år och det är den ovanligaste dagen att fylla år på.

Stockholms Feministiska Filmfestival

I onsdags besökte jag Stockholms Feministiska Filmfestival. Invigningstalet hölls av Shima Niavarandi och utdelningen av Anna-priset gjordes av Svenska Filminstitutets VD Anna Serner.

Filmtips

Jag såg filmen Charter som har premiär den 13 Mars. Charter är en svensk dramafilm som Amanda Kernell både skrivit manus och dessutom regisserat. Ett kärleksbrev till alla skilda föräldrar.

Ett kärleksbrev till alla skilda föräldrar

 

Filmrecension

Här kommer min filmrecension då ämnet vårdnadstvister berör mig djupt.

Alice inser att hon kommer att förlora sin pågående vårdnadstvist. Hon beslutar sig för att föra bort sina två barn och ta dem på en charterresa. Som ett sista försök för att få dem tillbaka. Den internationella efterlysningen låter inte vänta på sig. Är inte det fel forum att ta resurser för att en mamma vill umgås med sina barn.

Filmen skildrar den oerhörda kärleken mellan mor och hennes barn. Alice lämnade hennes man för en ny kärlek. Då utsätter han henne för psykisk misshandel. Han sa hon är psykisk sjuk. Jag känner så väl igen detta då jag arbetat som barnmorska i många år och träffat så många par. Mannen frånskild och är bitter och stirrar ner i golvet.  Han kommer in till mig med sin nya kvinna som är gravid och kvinnan utbrister:

“Hans ex hustru är psykisk sjuk”.

Till slut tar jag mod till mig och sa till kvinnan att vara försiktig med vad mannen sagt om hans ex hustru. Den nya kvinnan har aldrig ens träffat ex-hustrun. Utan väljer att svälja allt mannen sagt om hans ex-hustru. Jag aktar mig för sådana män.

 

Alices make vill att hon kommer hem men hon kan inte det.

 

Ett kärleksbrev till alla skilda föräldrar

Jag ville så gärna se filmen då jag själv varit i en vårdnadstvist och är stark kritisk till rättssamhället.

Jag är starkt kritisk till advokater. Min upplevelse är att de har ingen empati och kan skicka falska anonyma anmälningar till sociala myndigheter. Man kan köpa psykoterapeuter för en dyr penning som utan att hon träffat dig och dina barn skriver utlåtande om att ni är inte normala.

Jag skickade brev till denna psykoterapeut på Karlaplan vem jag var att jag arbetar som barnmorska och studerar till psykoterapeut och sa att jag kommer polisanmäla henne om hon går upp i rätten. Slutet gott alltid gott hon drog sig ur och min käre ex-make la ner allt så vi har delad vårdnad idag.

 

Kram Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *