Resor

Brutal Bromsning På Skiathos

Hej kära följare

Jag gör nu en uppdatering från Skiathos, en liten ö i Egeiska havet. Endast 47 kvadratkilometer och med 6000 invånare och självklart många fler under sommartid.

Här har man delvis spelat in ABBA filmen men mest på grannön Skopelos som jag kommer åka till och kommer rapportera till er. Ni vet att nya ABBA filmen har premiär nu i juli och det är 10 år sedan den första ABBA filmen kom.

Brutal Bromsning På Skiathos

Det jag la märke till när vi landade är att Skiathos har väldigt kort landningsbana precis vid vattenbrynet.

Varje år får tusentals svenska resenärer vara med om en av flygvärldens brutalaste inbromsningar. Banan på Skiathos är så besvärlig att piloterna måste bli specialutbildade för att få flyga till den grekiska ön. Bara kaptenen får landa. Blir han sjuk måste andrepiloten söka sig till en annan flygplats.

Minnen tar mig med till Karibien och ön Saint Martin dit jag kom med båt. Jag besökte deras mest berömda strand Maho där planen flyger strax ovanför. Planen går lågt, lågt över solbadare på sandstranden och har blivit en turistattraktion som världens farligaste landningsbana.

Skiathos

Vi är ett sällskap på åtta personer som kom igår och var med om ett ordentligt åskväder med rejäla blixtar. På restaurangen där vi åt stängde de av elen så blev en mysig minnesvärd kväll. Jag undrar om det här också är av klimatförändringarna, bara en fundering.

Idag har vi besökt Banana Beach och våra tonåringar fick åka Crazy Banana. Hoppas de har skoj.

När vi kom tillbaka tog en av mina väninnor initiativet till att vi skulle ha gympa i gräset, så skönt. Imorgon bitti skall jag ut och springa för att sen köpa frallor till mina fina döttrar!

Sist men inte minst hoppas ni har det bra kram Hannah

Brutal Bromsning På Skiathos

Brutal Bromsning På Skiathos

Brutal Bromsning På Skiathos

Brutal Bromsning På Skiathos

2 reaktioner på ”Brutal Bromsning På Skiathos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *