Event

Augustpriset på Konserthuset

Hej Tisdag!

Augustpriset

Igår besökte jag Konserthuset och deltog av utdelningen av Augustpriset . Blev glad igår när en kvinna kom fram till mig och utbrast:

Är du författare?

Nej men jag har en blogg svarade jag. Kvinnans dotter var nominerad till Lilla Augustpriset.

Jag och mitt sällskap fick sitta allra längst fram och en stund in på galan kom ett sms från min mor:

“Ser dig på Tv 4 Nyheterna vid Augustpriset nu”.

Augustpriset på Konserthuset

Augustpriset delas ut sedan 1989 av Svenska Förläggarföreningen i kategorierna:

  • Årets Svenska Skönlitterära Bok
  • Svenska Faktabok
  • Svenska Barn- och Ungdom
  • Lilla Augustpriset. Som är en skrivartävling för unga 16-20 år.

Jag var på ett mingel innan galan och fick då lyssna till Kristina Sandberg. Hon berättar om sitt författarskap. Kristina tilldelades Augustpriset år 2014 för romanen “Liv för varje pris” som ingår i den kritikerrosade trilogin om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik.

Selma Lagerlöf

Jag ställde frågan om inte Augustpriset borde byta namn till Selmapriset.. Fick då veta att Kristina fick årets Selma Lagerlöfs Litteraturpris med samma prissumma som Augustpriset 100 00 kr.

Selma Lagerlöfs litteraturpris instiftades 5 år innan Augustpriset. Undrar om Jonas Gardell känner till det innan han skrev sin krönika igår för Expressen. Håller med Gardell men icke till fullo. Jag har läst Strindberg och gjort arbeten om honom. Han var en kvinnohatare som så många andra. Men att Strindberg skulle representera Incelrörelser tror jag inte.

 

Nu är snart även denna dag till ända och jag njuter av bandet som underhöll oss i går kväll, Amason. Gillar verkligen Amanda Bergman. Rösten och kroppsspråket.

Mitt liv är ganska intensivt därav att jag tog sovmorgon i morse. Efter alla festligheter på Konserthuset tog vi en taxi till Oscarskyrkan och till årets Gula Änglarna årliga konsert. Alla pengar från konserten går till de ökande hemlösa. Även till de många fattigpensionärer och ungdomar i svårt utsatta livssituationer.

Augustpriset på Konserthuset

Augustpriset på Konserthuset

Augustpriset på Konserthuset


 

Stor Kram Hannah

4 reaktioner på ”Augustpriset på Konserthuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *