Resor

Jag har besökt Auschwitz

Hej Tisdag,

Den 12 februari 2018 åkte jag på mitt första soloäventyr och flighten tog mig till Krakow.

Vet att idén kom från att mina döttrar som åkte dit med Carlsson skola. Jag tänkte att då kunde jag åka ensam för mina döttrar är mina bästa resesällskap. Som jag alltid rest med till fantastiska resmål efter min skilsmässa .

Morgonpigg satt jag och skulle just påbörja flighten och jag la ut på mina sociala medier vad som var på gång och då  kände mig inte ensam längre på grund av alla er.

Kvällarna var ensamma men tränar på det för jag  kommer vara ensam när jag möter döden.

Hade spanat in bra restauranger och åt menyer och drack fint vin för 500 kr och fick mycket för mina pengar i Krakow.

Jag har besökt Auschwitz

När jag mötte Auschwitz kände jag illamåendet välla upp inom mig på riktigt och kan berätta att jag avstod från att fotografera med min Iphone alla hårtestar och skor från så många som miste livet så fruktansvärt att se och vill inte visa er.

Vi får aldrig glömma och nu finns inte många överlevande kvar från förintelsen.

De flesta var av judisk härkomst men även polacker, romer, sovjetiska fångar och homosexuella.

Har sett många filmer från detta tidsdokument en som jag minns starkast är Sophies val.

Det enda jag minns från filmen var Meryl Streeps hennes val som hon tvingades att göra som kvinnlig lägerfånge under andra världskriget som är så fruktansvärt grymt det jag minns är att hon valde att hennes son skulle överleva så hennes dotter skickades in in gaskammaren som så många andra.

Detta är dokument från Auschwitz från alla burkar med Zyklon B som dödade så många människor.

Jag hoppas det inte blir en utrensning mer men är orolig men försöker leva i nuet. Jag har besökt Auschwitz och det är viktigt.

Kram Hannah

 

Jag har besökt Auschwitz Jag har besökt Auschwitz Jag har besökt Auschwitz Jag har besökt Auschwitz Jag har besökt Auschwitz Jag har besökt Auschwitz Jag har besökt Auschwitz Jag har besökt Auschwitz

Jag har besökt Auschwitz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *