Resor

1 års jubileum på bloggen

Hej från Italien,

1 års jubileum på bloggen

En uppdatering på bloggen och det var precis ett år sedan idag jag skrev mitt första blogginlägg! Så 1 års jubileum på bloggen.

Jag bor hos en vän i Ventimiglia. Igår var vi och hälsade på hos Mickans morfar Peder Bornebusch som bor i Olivetta. Det är en by ovan Rivieran med endast 200 invånare. Han ställde till med fest i sitt utomhuskök. Till förrätt fick vi carpaccio de polpo. Huvudrätt spaghetti vongole. Vi fick även smaka på egengjord Limoncello.

I söndags var vi med vänner som bor i Monaco och vi skall tillbaka och träffa dem på söndag och då besöka Hermitage.

Kommer rapportera mer men måste bara nämna ett event jag var på innan jag flög hit. Det var på Bolinder som bjudit in smyckesexperter som höll föredrag på temat Skandaler och Smycken. De presenterade de mest kända smycken som Marie Antoinette, Liz Taylor och andra framstående kvinnor burit mycket intressant.

Kan nämna att Richard Burton köpte en 69 carat Cartier diamant som sedermera blev känd som Taylor-Burton diamanten. När Taylor dog 2011 auktionerades hela hennes imponerade samling ut på Christies i New York City för 796 miljoner kr.

Idag steg vi upp tidigt och åkte upp i bergen förbi Limone Piemonte. Färden tog oss till La Morra där vi stannade till för en vinprovning hos Reverdito

Sedan åt vi sen lunch bolliti och ravioli, mums.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/testosteronhalte…etydelse-ar-stor/

 

Kram Hannah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *