Psykologi

Självförtroende kontra Självkänsla

God morgon vänner,

När jag är ute på events så är det alltid så spännande att möta människor och det var dessutom i dessa möten jag bestämde mig för att börja skriva.

Igår kväll stiftade jag bekantskap med Anna-Karin Karlsson Eye Wear Wow vilka brillor. Så unika och tillika coola. Prislappen ligger mellan 5000-26000 kr.

Självförtroende kontra Självkänsla

Förutom Anna-Karin Karlssons brillor har jag på mig päls från Karl Lagerfeld. Skinnkjol Rag&Bone. Väska o-bag och skor från Tecnica. Örhängen från min vän Caroline Svedbom.

 

 

En kväll talade jag med en kvinna om självkänsla kontra självförtroende.

Självförtroende kontra Självkänsla

Självkänslan är hur du värderar dig själv. Därtill kommer att du duger bra som du är. Man kan säga självkänslan är det rykte vi har inom oss själva.

Vidare du står upp för dig själv och har självrespekt. Vågar sätta gränser och ser till att dina behov tillfredsställs och har en inre kompass du följer.

Har energi att lyssna på andra och är generös mot andra och snäll mot dig själv.

Att ha bra självförtroende innebär stark tilltro till den egna personlighetens förmåga att prestera. Självförtroendet kan variera från dag till dag och kan höjas genom bekräftelse utifrån eller tillfälligt  och höjas under exempel alkoholpåverkan.

Kan utveckla detta om intresse finns från er kära läsare eller så är ni fullmatade av Mia Törnbloms bok succéer i detta ämne.

Jag var på en arbetsintervju igår som jag tror kan leda till något bra. Snart skall jag börja arbeta som samtalsterapeut fullt ut. Kommer med säkerhet att träffa både arbetsnarkomaner och prestationsprinsessor och kommer hjälpa dem bena ut deras syn på sig själva.

Självförtroende kontra Självkänsla

Tack snälla Katarina Von Bredow för boken Livia ska läsa. Hon återkommer med recension.

 

Sist men inte minst nu väntar en ny spännande dag med frulle med kär löparvän.  Fika med politiker och event Ha en underbar torsdag kram Hannah

2 reaktioner på ”Självförtroende kontra Självkänsla

  1. Hej Hannah! Så trevligt att ses på Gulddörren, alltid kul att träffa dig i vimlet! Fin blogg har du 🙂 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *