Sverige

Rekryteringsmyndigheten gör en skillnad

Hej,

Hoppas ni mår bra. Min yngsta dotter fyller 18 år senare i år och hon fick ett brev på posten i går från Rekryteringsmyndigheten. Och idag fick hon inloggningskod och en uppmärksamhet att om hon inte svarar kommer hon få betala vite.

Minns ni sista veckan i maj 2018 när foldern damp ner i våra brevlådor. Broschyren kom från den så aktuella myndigheten MSB

Broschyren skickades ut till 4,8 miljoner hushåll i Sverige i samband med kampanjen Krisberedskapsveckan, den 28 maj – 3 juni 2018. Syftet med informationen är att vi ska bli bättre förberedda på följderna som allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter ger.Tyngdpunkten i innehållet ligger på hur människor kan förbereda sig för att kunna se till grundläggande behov när viktiga funktioner i samhället inte fungerar som vanligt.

Ryssland ligger nära oss men förstår att det inte bara är Ryssland utan att vi behöver uppgradera vårt försvar. Inte bara det utan hur många lever ett liv i sus och dus utan att ta ett eget ansvar.

Rekryteringsmyndigheten gör en skillnad

Jag läser vidare i min dotters post:

Du bygger upp din självkänslan, konditionen och ditt CV.

Låter bra och jag förstår att detta är viktigt. Ringer min dotter och uppmuntrar henne.

Jag har gått på många föreläsningar i politikens regi och lärt mig massor. Glad att Sverige har vaknat hoppas inte försent. Jag uppmuntrar min dotter inte för jag vill hon gå in i krig utan mer att hon skall få veta mer om livet. Inte lätt då vi har fått så mycket serverat såsom subventioner, leva under att staten hjälper oss och under fred. Kanske inte rätt att inbringa människor i någon slags trygghet nu när den sakta men säkert inte kommer finnas där längre.

 

Värnplikten gör män av pojkar vet jag många av mina manliga vänner som sagt. Du fick lära dig att umgås i grupp och ta hänsyn till andra samtidigt att ta ansvar för dina handlingar och passa tider. Jag tror detta är vad både unga kvinnor och män behöver. Inte alla men många. Förmågan att känna sig behövd i ett ett samhälle och att verkställa sig på riktigt.

I morgon bitti infinner jag mig mig igen på ett äldreboende där jag känner jag kan göra skillnad och behövs. Jag tror det är det många behöver.

Kram Hannah

Rekryteringsmyndigheten gör en skillnad

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *