Politik

En kris i manlighet

Hej,

Har precis kommit hem från mitt uppdrag som jag tog över jul och nyår. Arbetat nästan hela tiden sedan juldagen men även hunnit med en trevlig brunch med en författare och en av Sveriges mest kunnige inom klassisk musik på ett folktomt Broms. Nu till dagens ämne.

Ensamma män är inget nytt fenomen. Ofrivilligt ensamma män kallas incels och när de möter varandra på nätet ­finns ett starkt hat mot kvinnor. De kan vara väldigt arga och livsfarliga. Ett hat som orsakat ­några av de senaste årens värsta terrorbrott.

Jag har tidigare nämnt Incel rörelsen att män som grupp håller på att tappa fotfästet. Att män är de stora förlorarna efter flera års ekonomisk, social förändring och av ökad jämställdhet mellan kvinnor och män. En kris i manlighet.

Ofrivilligt celibat är tillståndet hos en vuxen person som inte har någon kärleksrelation eller har haft samlag med någon. Antalet män är avsevärt fler än kvinnor i denna situation av ensamhet och ofrivillig barnlöshet och har ökat snabbt på senare år.

En kris i manlighet

Svenska Säpo menar att Incel rörelsen är ett ökat terrorhot eftersom mäns frustration och hat mot självständiga kvinnor kan växa till en frustration mot hela samhället.

De här männen ­anser att de har rätt till kvinnors kroppar och att kvinnor är skyldiga dem sex. Det är en känsla av berättigande och att man har förlorat vissa av sina privilegier.

Det finns fler ogifta män i Sverige idag än det finns ogifta kvinnor. Samhällsutvecklingen för kvinnor går snabbt trots att många kvinnor tycker att feminismen har en lång väg kvar innan vi har nått fram till målet jämställdhet.

För inte så länge sedan tvingades kvinnor in i äktenskap och mer eller mindre ­beroende av sina män både ekonomiskt och status­mässigt.

Männen tillhör toppskiktet och äger de mesta pengar och tillgångar i världen men män tillhör även bottenskiktet. Dessa män i underskiktet vänder sin frustration mot kvinnor då de inte har tillgång till intimitet och sex. Flera dödsskjutningar har man sett i USA som är riktat mot kvinnor.

Kvinnor blir glada över sin mans löneförhöjning men män känner sig hotade om kvinnan får löneförhöjning men de säger grattis till sin hustru men inombords kokar de.

Jag har sagt det länge att det är farligt att Sverige tog emot så många män i flyktingkrisen. Har alltid sagt att Sverige svek kvinnor och barn då. Ett samhälle med en övervikt med män är farligt.

Jag vill ha min nyckel till frihet och ingen kommer att få ta min nyckel.

Sist men inte minst bloggtips https://hannahgerner.se/man-som-hatar-kvinnor/

 

 

Kram Hannah

En kris i manlighet

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *