KvinnohistoriaResor

Reflektioner i Indien och i Sverige

Hej internationella kvinnodagen

Vi har denna dag för att uppmärksamma ojämställdheten i världen på grund av det kön du har.

Lyssnade på nyheterna i morse och det var en rapport från Handelshögskolan. Den visar att män äger dubbelt så mycket som kvinnor såsom fastigheter, aktier, skog, mark, konsumtion, bilar och sparande. I flera länder i världen är 8 mars en helgdag. Det jag gjort idag är att jag gjort mina döttrar till medlemmar i GAFP

Vi kan inte fira den internationella kvinnodagen för mycket arbete återstår. Ett förbud av slöja på barn är ett nödvändigt steg. Då vi skall leva upp till de jämställdhetsideal som vi har i vårt samhälle.

De 17 år som gått sedan Fadime mördades har inga påvisbara framsteg. För flickor i Sverige är oskuldskontroller och förtryck mer omfattande i dag än då.

Reflektioner i Indien och i Sverige

Jag tog med mina döttrar till Indien för några år sedan för jag ville visa hur de flesta kvinnor lever i världen och att ta del av kvinnohistorian är ett måste att kunna.

I Indien blev det en chock och vi besökte en skola och jag la märke till att kvinnor bodde vid motorvägen och tänkte att de kanske Inte blev lika utsatta där.

Alla ville fotografera sig med oss och jag frågade varför och fick till svar att Barbie var en stor förebild i Indien.

Har fått massa meddelande idag via messenger bland annat denna:

”Jag hade en pojkvän som sa till mig att jag aldrig skulle lyckas, aldrig bli nominerad till en Grammy, aldrig ha en hitlåt och att han hoppades att jag skulle misslyckas. Jag sa till honom: ‘En dag, när vi inte är tillsammans, kommer du inte att kunna beställa en kopp kaffe i den jävla delikatessen utan att höra eller träffa mig”.

 

Nu önskar jag er alla en underbar weekend med människor som beundrar er.

 

Stor kram Hannah

Reflektioner i Indien och i Sverige

Reflektioner i Indien och i Sverige Reflektioner i Indien och i Sverige Reflektioner i Indien och i Sverige

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *